Foto: Haglöfs

Artiklar

Skidsnack v1 – nyårslöften för skidåkare

Sittlift föll av vajern i Montana, Friåknings SM för juniorer, Stor lavinfara i Härjedalen, comeback av en gammal goding och såklart mycket mer i årets första skidsnack.

Text: Gabriella Edebo • 2020-01-05 Uppdaterad 2020-01-05

Snödykning i Tänndalen

Det har snöat rejält de senaste dygnen på flera håll, och nu på morgonen ser det ut såhär i Tänndalen. (OBS kika nästa inlägg nedan för att se en notis från lavinprognoser.se som höjt lavinfaran till ”stor”, dvs en 4a på skalan.

Stor lavinfara i Härjedalen

Nytt snösystem i kombination med höga vindar har gjort att Lavinprognoser bedömt upp lavinfaran som hög i västra Härjedalsfjällen. Nu på morgonen har en 250 meter bred lavin observerats på Hamrafjället (Tänndalen). Åk med omtanke.

 

Comeback av gammal goding

Haglöfs har börjat teasa om en nyhet som ska komma i butik lagom till nästa höst. Några korta filmer hintar om att det är en gammal klassiker för skidåkare som har något gemensamt med en fjälltopp med tillhörande tågstation i närheten av Riksgränsen som återuppstår.

 

Riksgränsen öppnar 28 februari

På tal om gränsen så har du väl inte missat att öppningsdatumet är den 28 februari? 

   

Friåknings SM för juniorer

Den 22a februari arrangeras SM i friåkning för ungdomar födda 2004-2013 i Tänndalen. Mer info i facebookeventet

Sittlift föll av vajern i Montana

I veckan var olyckan framme i skidorten Snowbowl i Montana, USA. En sittlift föll av vajern strax efter att de två personerna som satt i den stigit av. Liften stoppades och evakuerades. Som tur var kom ingen till skada och liften kommer att vara stängd tills dess att den skadade kabeln reparerats. 

Skidsnack v1 - nyårslöften för skidåkare

Nyårslöften för skidåkare

Salomon-åkaren Drew Petersen har sammanställt säsongarens självklara nyårslöften. Klicka igenom nedan inlägg på sociala medier för inspiration, och framförallt: ”Stop compensating with longer skis”.

Lavinoffer överlevde 5 timmar som begravd

En 26-årig man blev begravd i en lavin i närheten av Schladming men hittades vid liv efter hela fem timmar under snömassorna. Det verkar som att personen varit på topptur på egen hand och att vänner slog larm när han inte återvänt sent på eftermiddagen. Han kunde hittas tack vare sin transceiver och överlevde antagligen tack vare en luftficka kring huvudet. 

Guide: Skidåkning i Georgien


Skidsnack v52 – Skidvärldens viktigaste jobb


Åka Skidor Podcast #2: Evelina Nilsson


Text: Gabriella Edebo • 2020-01-05
ArtiklarNyheterLavinsäkerhetskidsnackTänndalen

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen