Carl Regnér i Resort Skier. Foto: Emrik Jansson

Artiklar

Skidsnack v52 – Skidvärldens viktigaste jobb

Stor lavinfara i Västa Vindelfjällen, Nordamerikas dyraste liftkort, Carl Regnér på grönbete i pisten och såklart en god fortsättning i veckans skidsnack!

Text: Gabriella Edebo • 2019-12-29 Uppdaterad 2019-12-29

Stor lavinfara i Västa Vindelfjällen

I prognosområdet Västa Vindelfjällen som bland annat inkluderar Hemavan och Tärnaby råder kommande vecka stor lavinfara, alltså en fyra på skalan. Läs mer på lavinprognoser.se.


Efter solsken kommer regn

Ingen har väl missat att det var himlens fint väder i Åre i veckan? Misströsta icke, för nu kommer väderomslaget med generösa mängder nyårsregn som vanligt.

Sälens flygplats officiellt igång

Sveriges första nya flygplats på 20 år öppnade i söndags i Sälen. De första fullbokade flighterna som landade på Scandinavian Mountains Airport möttes av både ballonger och demonstration arrangerad av Protect our Winters. Enligt Di kommer flygplatsen ta emot 12 flyg från Danmark, London och flera inrikeslinjer i veckan fram till mitten av april. 

 

Två för en i Frankrike

I vår kan du åka skidor för halva priset på flera skidorter i Frankrike som kör en 2 för 1 deal. Om du köper ett ”ski package” (lite oklart exakt vad som menas med det) så kan du få ett nybörjarpaket inklusive skidlektion, hyra av utrustning och liftkort för ytterligare en person utan extra kostnad. Skidorter som är med i erbjudandet är bland annat Alpe d’Huez, Les Arcs, Tignes och Val d’Isère. Mer info på skiingintospring.com

Resort Skier med Carl Regnér

Ta ett stycke Åre-uppfostrad skidåkare på världstoursnivå och placera i sådär perfekt slaskig vårsnö, släng bort eventuella vattentäta och tekniska skalplagg och ersätt med lite befriande och luftig flanell. Kasta sedan in en expert på skidburna followcams och blanda ordentligt. Toppa med lite ösig musik och tadaa, du har nu fått dig en äkta resort skier. Se nu till att hålla den i pistnära terräng där den trivs som bäst.

Se två minuter med followcamaction signerat Carl Regnér och Alexander Rydén, med assistans från Jerry Coordinator extraordinaire Nils-Oscar Björk (skidvärldens viktigaste och mest orediga titel).

Nytt avsnitt av Åka Skidor podcast

I avsnitt #2 av Åka Skidor Podcast berättar Evelina Nilsson om hur det gick till när hon fick sitt wildcard till årets upplaga av Freeride World Tour och om den magiska kraften i sellerijuice.

Lyssna på Åka Skidor Podcast hos AcastiTunes eller Spotify.

Nordamerikas dyraste liftkort

De flesta skidorter i USA och Kanada erbjuder endast två alternativ för liftkort – antingen ett säsongskort eller dagspass, och priserna för det senast nämna har eskalerat hejdlöst snabbt de senaste åren. Nedan ser du listan över de dyraste skidorterna i Nordamerika i Amerikanska dollar, observera att priset i Vail/Beaver Creek hoppat upp till 219$ sedan listan publicerades.

 

God fortsättning önskar vi på Åka Skidor!

Skidsnack v51 – Världens bästa sitski-åkare


Åka Skidor Podcast #2: Evelina Nilsson


17 Julklappstips och julrim för skidåkare


Text: Gabriella Edebo • 2019-12-29
Artiklarskidsnack

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen