Foto: Salomon Freeski

Artiklar

Skidsnack v5 – Holy Shift blir pjäxa

Prylnyheter från ISPO, Dundret satsar på att locka världseliten, snön gömmer sig i Kittelfjäll, vinn nya stället från Haglöfs och mycket mer denna vecka.

Text: Gabriella Edebo • 2020-02-02 Uppdaterad 2020-02-02

Världscupen till Dundret

1983 arrangerades världscuptävlingar i alpint Gällivares skidbacke Dundret, och nu är förhoppningarna att det är på gång igen till år 2023. I våras köpte Gällivare kommun anläggningen.

Shift blir pjäxa

Den omtalade bindningen Salomon Shift får du en passande partner. Pjäxverionen av Shift lanseras till nästa vinter och kommer i fem olika modeller med flex 130, 120 eller 100 i herrmodellen och 110 eller 90 för dam. Flaggskeppsmodellen Shift Pro 130 AT väger 1 670 gram per pjäxa, så det är precis som bindningen ingen lättviktare det är frågan om, utan vad Salomon menar är den ultimata kompromissen mellan topptur och friåkning med tyngsta laddhatten på.

Skidsnack v5 – Holy Shift blir pjäxa

Max Palm 2a på junior-VM

Max Palm tog silver på Junior-VM i friåkning i Kappl. Läs mer om tävlingen här. Stort grattis Max!

Skidsnack v5 – Holy Shift blir pjäxa
Foto: FWT / Mia Knoll

Kittelfjäll har snö

Snön verkar gömma sig i Kittelfjäll som i veckan haft riktigt bra förhållanden för puderslukaren.

Jackies brutala tumling

Jackie Paaso är I Whitefish, Montana för att värma upp inför nästa stopp av FWT i Revelstoke, och tog en ordentlig smäll i landningen från en backflip… Hon ska som tur är vara okej, men lite mörbultad. Vi håller tummarna för att kroppen återhämtar sig snarast!

Nyheter från ISPO 2020

Kika in på @akaskidormag på instagram och klicka på den fastnålade händelsen i profilen från nästa vinters mest spännande prylnyheter från den stora sportmässan i München.

Monoswitch

Kan du carva baklänges på monoski?

FWTs väderprognos 

Freeride World Tour vet vädret för hela säsongen, i alla fall enligt deras instagram stories…? Tävlingen i Fieberbrunn som sker om mer än en månad kommer uppenbarligen ha nedan väder.

Skidsnack v5 – Holy Shift blir pjäxa

Haglöfs tävling x2

Haglöfs ska nyansera den gamla klassikern Vassi till nästa vinter, men redan nu kan du tävla om ett ställ (plus två biljetter till Åka Skidor Freeride Days i Åre 29 mars – 1 april) här på åkaskidor.se. Du hittar tävlingen här

Tävling: Vinn nästa års Vassi-ställ från Haglöfs

Samtidigt startar Haglöfs igång en annan tävling där det stora priset är totalt 70 000 kronor och ett sponsorkontrakt. Läs mer om tävlingen, där du laddar upp ett videoklipp på sociala medier för att delta, nedan. 

Filmer

A Suéde Film
”Chill vibes, high level of satisfaction.” Svenskgänget Suéde har tillslut släppt sin film från höstens filmturné på nätet.

Lovisa Ski Vlog #2
Avsnitt nummer två från Lovisa Rosengrens nybakade vlogg, denna gång från film och skidtidningsjobb i Davos och Lech i Alperna.

Bergsvlogg med Wester
Jacob Wester är tillbaka med sin nya Mountain Vlog med fransk topptur, branta åk och långa dagar.

Four med Jennie-Lee 
Lär känna fyra av dagens bästa parkåkare på damsidan i den nya webbserien från Red Bull där svenska Jennie-Lee Burmansson är en av dem. Du hittar avsnitten på Red Bull TV

Skidsnack v4 – Henrik Harlaut historisk på X Games


Tävling: Vinn nästa års Vassi-ställ från Haglöfs


Hopp, lek och puder i Ramundberget


Text: Gabriella Edebo • 2020-02-02
ArtiklarNyheterJacob WesterLovisa RosengrenSalomonskidsnack

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen