Foto: Eddie Perlas / ESPN Image

Artiklar

Skidsnack v4 – Henrik Harlaut historisk på X Games

Mest snö i Sverige just nu, X Games, SVT säkrar rättigheter för Vinterstudions framtid, 17 svenska OS-medaljer och mycket mer i veckans skidsnack.

Text: Gabriella Edebo • 2020-01-26 Uppdaterad 2020-01-26

X Games är i full gång

Om du missat det lever du helt enkelt under en sten. Senast inatt tog Sven Thorgren brons i snowboard big air.

Henrik Harlaut historisk efter guld i X Games Big Air

Natten till lördag landade Henrik Harlaut hem en guldmedalj på X Games i Aspen, och gick därmed om Tanner Hall i flest antal medaljer från X Games. Det är helt enormt. Hatten av till Harlaut.

Knuckle Huck för skidåkare

Ett nytt inslag från X Games för skidåkare är grenen Knuckle Huck som vanns av Colby Stevenson från USA. 

 

Sjukast hittills på X Games

Skidsnack v4 - Henrik Harlaut historisk på X Games

Kungsliften har öppnat på topp

Hemavan ligger i topp på listan över mest snö av (öppna) skidanläggningar i Sverige och nu till helgen öppnade även den omtalade Kungsliften.  

   

Byten i sponsormatchen

Kajsa Larsson har bytt kläder från Norrøna till Peak Performance, Malou Peterson har signat med Armada och Jackie Paaso har som känt sedan tidigare numera Scott från huvud till skidspets. 

Nya alpina stjärnan Ebba Årsjö

19-åriga Ebba Årsjö vann sin första världscuptävling med över två sekunder och tog därmed Sveriges första seger på över 15 år i para-alpina sammanhang. Läs mer om Ebba och vinsten här.

Liftkort på köpet om du åker tåg till Klövsjö

Vemdalen jobbar vidare med arr pusha för tågresor till anläggningen. Ta tåget till Röjan och hoppa på busstransfern (går på HV0) till Klövsjö/Storhogna från Östersund med omnejd och få liftkort på köpet. Just nu kan du boka tåg och transfer tur och retur över dagen och få liftkort på köpet för totalt 450 kronor. Köps direkt ombord på tåget och gäller söndagar säsongen ut samt alla dagar vecka 10.

 

Snölagring på Nyhetsmorgon

Snönörderi i morgonsoffan när SLAO och svenska snölagringsprojekt gästade Nyhetsmorgon i veckan och pratade om hur snö kan sparas över sommaren.

 

SVT säkrar rättigheter för Vinterstudion

I våras stod det klart att SVT tappar rättigheterna att visa vintersporter till den kommersiella aktören Viasat från säsongen 2021/2022. Men nu är det klart att SVT lyckats förlänga ett avtal med Österrikes skidförbund som innebär att de kommer få fortsätta visa alla tävlingar från Österrike fram till 2024. Sedan innan är det även klart att Vinterstudion kan visa allt inom skidskytte samt alla tävlingar från Schweiz. Läs mer på svt.se.

SVT tappar rättigheterna för skidåkning

17 svenska medaljer på Ungdoms-OS

Det blev rekord i antal svenska medaljer på världsungdoms-OS i Lausanne som nu är avklarat, det bästa någonsin sedan spelen startade. Jennie-Lee Burmansson åkte hem med två välförtjänta bronsmedaljer och visar att hon är tillbaka med besked efter sin korsbandskada.

SnowHow på SVT

Nu kan du kika på ett nytt program på SVT Play om snö och den nordiska vintern. Snowhow kommer i fyra avsnitt på en timme styck som följer en helikopterpilot, fruktälskare, vinterdäckstillverkare och norrskensforskare som alla måste förhålla sig till vinterns olika förutsättningar. Du hittar programmet på SVT Play här

Comfort Zones växlar upp 

Det blir en andra säsong av freeride-serien Comfort Zones där vi förra säsongen fick följa en drös av skandinaviska friåkningsdamer runt på tävlingar i Europa via instagramstories. Nu är det klart att det blir en säsong till, men denna gång i ett mer stasigt format på youtube.

Skidsnack v3 – Kåbdalis lockar med gratis boende


Okända pärlor: Erciyes, Turkiet


Skidsnack v3 – Veckans filmer


Text: Gabriella Edebo • 2020-01-26
ArtiklarNyheterHemavanHenrik HarlautskidsnackX GamesX-Games

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen