bild: Germain Felix Favre

Filmer för veckan

Vi har valt ut ett nytt gäng filmer åt dig som start på veckan. Bottenlöst puder, stora äventyr just utanför ytterdörren och hemligheten till den perfekta försäsongsträningen.

Text: Peter Nilsson • 2020-10-05 Uppdaterad 2020-10-05

FINALLY – När utbrottet av Covid stängde hela skidvärlden var det vissa som tog chansen. Den franske åkaren Ben Burati fick plötsligt ett helt nedstängt La Clusaz för sig själv. Här är en teaser för hans nya film Finally.


Sammy Carlson, Over Time – Riktigt fet åkning och snö att bara drömma om. Sammy Carlsons filmrelease Over Time från 2019 är fortfarande bland det snyggaste vi sett på länge. Vill dock utfärda en varning för akut puderfrossa.


East West – Stora drömmar, stora berg, stor expedition. Janina Kuzma, Anna Smoothy och Ayako Kuroda korsar de Nya Zeeländska alperna från öst till väst. Filmen visar verkligheten som den kan se ut när den inte bara består av perfekta åk i puder och solnedgång.


The Last Hill, Adventure at Your Back Door – Hur gör man för att ge sig ut på ett stort äventyr som börjar precis utanför dörren? Ett gäng vänner surrar fast skidor och pjäxor på sina cyklar ger sig ut på en två veckor lång cykel/tält/skidtur. Cyklar, åker slaskiga brantåk och tappar förståndet tillsammans ute i bergen. Good times.


JP Auclair, All I Can – Vi kunde inte låta bli att skicka en tanke till JP Auclair förra veckan. Men vilken är egentligen hans bästa part? Någon klickade fram den här. En tidlös klassiker. 


Försäsongsträning med Bode Miller – Vintern närmer sig och det är hög tid att komma i storform. Alpinlegendaren Bode Miller skapade förut stort rabalder när han slog sig fri från det amerikanska skidförbundet i ett helt eget träningsupplägg. Ett upplägg som vintern efter visade sig vara ett klart vinnande koncept. Här delar han med sig av hemligheterna bakom sitt framgångsrika träningsupplägg. Det här vill du inte missa om du ska vara starkast i startgrinden i vinter.

Fly ekorrhjulet och jobba på distans från Alperna


Duolbagorni – Sveriges bästa åk


Lista: Sveriges bästa skogsåkning


Text: Peter Nilsson • 2020-10-05
Bode MillerJP AuclairVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen