Filmer för veckan

Vi har valt ut ett nytt gäng filmer åt dig som start på veckan. Bottenlöst puder, stora äventyr just utanför ytterdörren och hemligheten till den perfekta försäsongsträningen.

Artiklar

Bakom kulisserna med Sherpas Cinema

Se hur filmen "Imagination" från Sherpas Cinema blev till. En kortfilm om dagdrömmar och urban skidåkning med Tom Wallisch framför kameran.

Dagdrömmar med Tom Wallisch

Har du någon gång suttit i bilen och fantiserat om att åka skidor och raila och hoppa på terrängen som passerar utanför fönstret? Läs mer om storyn bakom Sherpas Cinema's senaste hyllning till JP Auclair.

3 år sedan Fransson & Auclair omkom i Chile

Idag den 29e september är det tre år sedan Andreas Fransson och JP Auclair omkom i en lavin i Sydamerika. Vi minns två legender inom skidåkning med Bjarne Saléns fantastiska film Apogée.

Artiklar

JP Auclair hyllas i Riksgränsen för andra året i rad

JP Auclair var en av den moderna skidåkningens skapare – och tillika en av grundarna bakom Armada. Den 17-20 maj hyllas legenden i Riksgränsen för andra året i rad.

Artiklar

Systerns hyllning till Andreas Fransson

Ett år har gått sedan Andreas Franssons tragiska bortgång i Chile. Nu hyllas han av sin syster, Sandra Fransson, med ett hyllningsmotiv – och snart en egen skida.

Apogée – en hyllningsfilm till Andreas Fransson och JP Auclair

Bjarne Salén har gjort en kort hyllningsfilm till Andreas Fransson och JP Auclair, hans två nära vänner som gick bort för ett år sedan i Chile.

Klassikern: JP Auclairs gatujibb

Kan det här vara tidernas mest udda och makalöst kreativa skidfilmssekvens? Högst troligt. Tillåt oss att presentera JP Auclair i All I Can.

Video: The Bunch hyllar JP Auclair

Svenska The Bunch hyllar legenden JP Auclair på sitt eget vis under The JP Memorial i Riksgränsen nyligen.

Riksgränsen hyllar skidlegenden JP Auclair

Armada hyllar JP Auclair, en av tidernas mest inflytelserika skidåkare, under fem dagar i maj på stället där den moderna skidåkningen såg dagens ljus: Riksgränsen.

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top