Tobias Granath hudar på. Foto: Alexander Rydén

Video

Guiden Tobias Granaths känsla för bergen

Bergsguiden Tobias Granath delar med sig av sina känslor för skidåkning och bergen under några dagar i Engelberg.

Text: Tobias Liljeroth • 2022-02-17 Uppdaterad 2022-02-17

Tobias Granath är bergsguiden som startade sin bana i bergen som hockeyproffs i Chamonix. Något som han mixade med att spendera dagarna på Aiguille du Midi där han utforskade dalgångens brantaste åkning, ibland tillsammans med legenden Andreas Fransson. Efter Chamonix flyttade Granath med familjen till Åre där han läste idrottskunskap på Mittuniversitet i Östersund samtidigt som han började sin utbildning till bergsguide. Numera håller han till i Engelberg med sin fru Malin och deras fyra barn. Och bor i samma byggnad som ishallen i byn, vilket är extra praktiskt när man har ett gäng skridsko- och hockeytokiga ungar.

Filmaren Alexander Rydén tog rygg på Tobias för att uppleva hans sida av Engelberg och prata om hans känslor för skidåkning och bergen.

Foto: Alexander Rydén
Foto: Alexander Rydén
Foto: Alexander Rydén
Foto: Alexander Rydén
Foto: Alexander Rydén
Foto: Alexander Rydén


Text: Tobias Liljeroth • 2022-02-17
ArtiklarBergsguideElevenateEngelbergVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen