Bergsguide

Artiklar

Carl Lundberg – bergsguiden som toppturar hållbart

Bergsguiden Carl Lundberg har slutat med ursäkter – idag guidar han till hållbar skidåkning. Följ med på en guidad topptur på Kebnekaise.

Artiklar

Guide: Smarta tricks och tekniktips för topptur

Här går vi igenom hur man gör på vägen upp. Grundläggande kunskap blandat med rutinerade tips som kommer göra din tur bättre.

Artiklar

Guide: Vad du ska ha med dig på topptur

Här går vi igenom vad du alltid ska ha med dig när du går på topptur och vad du lägger till i brantare och mer avancerad terräng.

Artiklar

Bergsguiden Per Ås livslånga passion för skidåkning

Efter att ha levt mer än halva sitt liv i bergen är kärleken till bergen starkare än någonsin för bergsguiden Per Ås.

Artiklar

Bergsguide omkom i samband med heliskiing

En bergsguide föll utför ett stup och omkom i samband med att han guidade heliskiing i Kårsavagge i närheten av Abisko i fredags.

Artiklar

Sofia Forsman – att gå sin egen väg

Med en stark drivkraft och ett pannben av stål utbildar sig 26-åriga Sofia Forsman från Borås till skidguide i Kanada. Hon gav upp juridikstudierna och satsade allt på en kanadensisk skidkarriär för att kunna leva kring Revelstokes oändliga terräng.

Artiklar

Magnus Strand – han som smet undan

Magnus Strand är familjefadern som gjorde kometkarriär inom bankvärlden. Men i bakhuvudet fanns en dragning till en värld med mindre pengar och mer skidåkning. Så han bröt upp och började om på nytt.

Artiklar

Ishockeyproffset som blev bergsguide

När Tobias Granath växte upp hade han två drömmar, att bli ishockeyproffs och att bli bergsguide. Idag har han uppfyllt bägge två. Åka Skidor åkte till Engelberg för att träffa Sveriges mest ambitiösa bergsguide.

Artiklar

Branta vägval med bergsguiden Johanna Stålnacke

Johanna Stålnacke har en alpin meritlista som få andra svenskar kan matcha. Och det var redan innan hon blev bergsguide.

SBO vill ha fler kvinnliga bergsguider

Svenska Bergsguideorganisationen postade till ära av Internationella Kvinnodagen ett inlägg som öppnar upp till diskussion kring hur både yrkesrollen och kundkretsen ska kunna vidgas att inkludera fler kvinnor.

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top