Ingen Big Air i Falun, för nu åtminstone. Foto: Ulf Palm

Big Air

Världscuptävlingen i Falun inställd

Tråkiga nyheter. Det blir tyvärr ingen världscup i Big Air i Falun som det var tänkt.

Text: Anton Furuland • 2022-10-11 Uppdaterad 2022-10-11

25–26 november var det tänkt att världscupen i Big Air skulle komma till Falun och Lugnet. Men så blir det tyvärr inte meddelar förbundet nu.

Anledningen är det rådande världsläget som gör att finanseringen inte går ihop.

– På grund av rådande världsläge har vi inte fått ihop ekonomin. Oron gör att företag ser över sin verksamhet vilket i sin tur drabbar evenemang som detta. Det är jättetråkigt att vi tvingas ställa in men vi har gjort allt vi kunnat för att försöka genomföra evenemanget, säger Stefan Karlsson, sportchef freeski och snowboard.

Oliwer Magnusson var en av flera svenska åkare vi såklart såg fram emot att se på hemmaplan. Foto: Alex Roberts

Arrangemanget har varit en del av ett 10-års projekt och därför finns fortfarande örhoppningen man i framtiden kommer kunna arrangera världscuptävlingar på högsta nivå, berättar Stefan Karlsson.

– Vi har alltid haft sikte på att göra det här till ett återkommande evenemang och den ambitionen kvarstår. Vi har skapat en väldigt bra grund för att se till att världscupen på hemmaplan kan ske i framtiden,


Text: Anton Furuland • 2022-10-11
ArtiklarNyheterBig airFalunSverigeVärldscup

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen