Arkivbild från Sylarna. Foto: Emrik Jansson

Jämtland

Skidåkare död vid Sylarna

En man i 30-årsåldern har konstaterats avliden efter en fallolycka vid Sylarna och Monikas Åk.

Text: Anton Furuland • 2024-04-10 Uppdaterad 2024-04-10

Under tisdagen rapporterade Polisen via sin hemsidan att en man i 30-årsåldern har avlidit efter att ha fallit nedför en höjd i samband med offpiståkning kring området vid Sylarna.

Mer har inte kommunicerats från officiellt håll ännu, men Åka Skidor har varit i kontakt med en skidåkare som följde den omkomne mannen samt hans skidkamrat vid Sylglaciären upp till Martins Åk.

– Jag låg cirka 20-30 minuter efter och gick i deras spår. Han som dog åkte Monikas Åk och fick felskär, föll ned för hela berget och omkom. Jag åkte rännan bredvid (Jan-martins) och kom ned till den omkomne, säger hen.

Utdrag ur guideboken Toppturer i Jämtland där de aktuella åken beskrivs.

Hjälp ska ha varit på plats snabbt, men alltså förgäves.

– Det var flertalet på berget igår då fjällräddningen hade utbildning/kurs med polisen vid Sylarna så de var redan på plats när jag kom ned, säger Åka Skidors källa.

Anhöriga är underrättade.


Text: Anton Furuland • 2024-04-10
ArtiklarBergssäkerhetdödsfallFjällenJämtlandsfjällenSverigeSylarnaSylmassivet

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen