Free Radicals rockar igen

Nyheter

Free Radicals rockar igen

Sveriges skidfilmskungar Free Radicals är tillbaka på banan efter ett års uppehåll. Inspelningen av radikalernas åttonde film är i full gång.

Text: Åka Skidor • 2008-02-14

I höstas kom det som bekant ingen film från någon av Sveriges två stora skidfilmsbolag, Free Radicals och Swedish Posse. Istället såg ett gäng nykomlingar till att hoppa högst upp på tronen. Det roligaste nytillskottet var The Second Hands som levererade en new scholl-rulle med mängder av skidglädje och känsla. Till nästa höst ser det lite ljusare ut för älskare av smutsig rock’n roll-skidåkning signerad de fria radikalerna, nykomlingarna får passa sig för skidfilmssveriges Tyrannosaurus Rex igen.

Efter en tids tjatande fick Åka Skidor till slut några sanningens ord ur Down Films filmare Henrik “Bergman” Andersson. Inspelningen av radikalernas åttonde film är i full gång nere i Alperna.

– Jo, nu är det helt klart att det blir film till hösten. Det känns skitbra. Vi har filmat i december och januari och känner oss ganska nöjda. Nu gäller det att toppa det, säger Bergman på telefon från Grimentz i västra Schweiz. Bredvid honom sitter en mörbultad Jon Larsson som samma dag gjort en av sitt livs hårdaste plattlandningar. Smutsigt och hårt, precis som det ska vara med andra ord.

Bergman antyder också att det är några nyheter på gång till hösten. Tanken är att ha lite färre åkare med i filmen den här gången. Dock kommer vi att få se minst ett nytt ansikte och dessutom dyker en gammal bekanting upp igen bland dom fria radikalerna.

Av: Tobias Liljeroth


Text: Åka Skidor • 2008-02-14
Nyheter

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top