Delar av alpina landslaget. Foto: Nicklas Blom

Nyheter

Åre tar över världscupstävlingar

Det blir alpina världscupstävlingar i Åre över luciahelgen. Eftersom snöläget inte har förbättrats i Alperna flyttas nu damernas och herrarnas slalom och storslalom till Åre.

Text: • 2014-12-05 Uppdaterad 2020-12-16

Världscupstävlingarna som skulle gå av stapeln i Val d’Isère nästa helg ställs nu in på grund av värme och snöbrist, meddelar Internationella skidförbundet (FIS) i ett pressmeddelande.

Åre har varit reservort för tävlingarna och nu står det klart att tävlingarna körs i Åre istället. På fredag den 12 december genomförs både dam- och herrtävling i storslalom, på luciadagen tävlar damerna i slalom och på söndag 15 december körs herrarnas slalom. Detta beslutades av FIS idag.

“Vi har valt att ställa oss positiva till att ta emot ytterligare världscuptävlingar då vi har en vältrimmad organisation och en permanent arena som finns tillgänglig. Åres organisation känner sig glada för flera tävlingar och förbereder sig för en hektisk vecka. Vi får hoppas på lite publik också eftersom Åre har sin officiella öppningshelg under samma veckoslut”, säger Nalle Hansson, Tävlings- & Arenaansvarig World Cup Åre.

“Det känns mycket bra att vårt svenska landslag får tävla på hemmaplan och att vi kan erbjuda tävlingar för både damer och herrar, något som gjordes senast i samband med världscupfinalen 2009. Vi är också tacksamma över allt stöd vi fått från volontärer från hela landet och näringsidkare i Åre med omnejd. Det här var en tidig julklapp och den utmaning och möjlighet FIS har gett oss ska vi förvalta väl. Jag är övertygad om att vi kommer att ha fina tävlingar”, säger Karin Stolt Halvarsson, VD World Cup Åre AB.

Det blir alltså två världscupstävlingar i Åre den här vintern. Klart sedan tidigare är damernas världscupslalom och storslalom i Åre i mars.

Läs även: Åre kan få världscupstävlingar över lucia

Text: • 2014-12-05
Nyheter

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top