5fd9315b245bf

Nyheter

Hög tid att anmäla sig till NM i Riksgränsen

Nu har anmälan till Scandinavian Big Mountain Championships 2015 öppnat och några av världens bästa friåkare har redan anmält sig. 11-13 maj är det dags för tävlingen som är mer känd som "NM i Riksgränsen", i folkmun.

Text: • 2014-12-10 Uppdaterad 2020-12-16

NM är grande finale av den europeiska tävlingssäsongen. Det är en öppen friåkningstävling, vilket betyder att vem som helst har chansen att tävla mot några av världens bästa skid- och snowboardåkare. Namn som Christine Hargin, Matilda Rapaport, Filippa Ring, Reine Barkered och Wille Lindberg är redan anmälda att köra NM.

 

Åka Skidors egna bloggstjärnor Filippa Ring och Karin Stöckel ska köra NM i Riksgränsen i maj.

2013 vann Karin Stöckel, bloggare på Åka Skidor, tävlingen, 
”Att vinna NM var helt fantastiskt. Det var över alla mina förväntningar, det var skönt och få ett kvitto på hur bra man var efter att ha haft så många skiddagar under den säsongen. Jag brukar tänka tillbaka på den tävlingen när jag känner mig lite nere eller har svårt och motivera mig till saker. Allt var så bra under de dagarna, allt funkade som det skulle och jag kände mig helt oslagbar. Min mentala styrka nådde nya nivåer och jag var själv förvånad över att jag hade den styrkan, för den var som bortblåst under min alpina karriär. Då insåg jag att man måste ha kul när man tävlar, annars kan man inte vinna.”

Här är de bästa klippen från NM 2014:

Det är 24:e gången som NM i Riksgränsen går av stapeln och som Åka Skidor är ständig mediapartner till. 

Discipliner:
Det är separata klasser för män och kvinnor uppdelat på telemark, snowboard och skidor.

Plats: 
Nordalsfjäll, Riksgränsen

Tävlingen börjar den 11 maj med kval, ett åk per åkare. 12-13 maj hålls finalerna. Det finns totalt 180 platser till tävlingen. För mer information och anmälan, gå in här.

Missa inte det bästa från skidvärlden!
Ja tack, jag vill prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev.Läs även: Filippa Ring ny bloggare på Åka Skidor
Läs även: Karin Stöckel ny bloggare på Åka Skidor
Se även: Angel Collison's hela sekvens i Almost Ablaze
Se även: Häng med Mike Douglas i Whistler

Text: • 2014-12-10
Nyheter

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen