5fd93134d0609

Nyheter

Potentialen finns där men inte resultaten

På träningen inför tävlingen körde alla åkare i Mogul Team Scandinavia riktigt bra men på tävlingen i Calgary i lördags gick det inte som förväntat.

Text: • 2015-01-05 Uppdaterad 2020-12-16

Små missar gjorde att de svenska åkarna inte nådde finalerna. Bäste svensk blev Per Spett bland herrarna och Julia Nilsson bland damerna, båda kom på 19:e plats.

”Per Spetts 19:e plats, Ludvig Fjällströms 21:a och Tevje Lie Anderssons 22:a plats visar att potientialen ändå finns där, vi pratar om oerhört små marginaler. Debutanten Felix Elofsson slutade 34:a, två platser bakom Vinjar Slåtten, vilket får betraktas som godkänt i hans andra världscupstart”, säger David Kantermo, coach för Mogul Team Scandinavia.

Åka Skidors bloggare Ludvig Fjällström och Felix Elofsson gillade banan i Calgary.
”Jag kände mig i form och kroppen funkade även om jag fortfarande känner av mitt knä lite. Backen var en av de bästa de haft i Calgary. Den är ju väldigt svår med en stor förändring i lutningen halvvägs ned, där det blir väldigt brant in i andra. Men eftersom den var bra byggd så blev det inte lika stora problem som det varit andra år”, berättar Ludvig Fjällström. 

Oväntad och oönskad överraskning
Idag körs säsongens andra världscup
Potentialen finns där men inte resultaten
Felix Elofsson och Ludvig Fjällström
10 bästa skidområdena i USA

”Backen var riktigt bra. Utmanande och unik med sin svårbemästrade profil vilket gör den otroligt kul att köra”, säger Felix Elofsson.

Han tyckte att tävlingen var rolig och lärorik men var inte nöjd med att komma på 34:e plats.
”Det känns självklart tråkigt då jag vill vara med och slåss med de mer rutinerade åkarna. Jag får helt enkelt se tyngden i de lärdomar som jag samlar på mig och se framåt. Huvudet var med och åkningen fungerade bra men ett par misstag gör snabbt att man sjunker i resultatlistan.” 

Bättre gick det för Ludvig Fjällström som hamnade på 21:a plats.
”Jag överroterade min backfull på övre hoppet och åkte på hälarna eller tailarna första svängarna. Resten av åket gick riktigt bra men på grund av det tydliga misstaget fick jag avdrag både på hoppet och tekniken. Jag plockade ändå världscuppoäng så nu är jag rankad 25. Dessutom tävlade jag med backfull och dspin, vilket är ett svårare åk än jag gjorde förra året, så det känns väldigt kul att kunna göra bra åk med de två tricken, då det är mitt mål på VM i slutet på januari.”

Nu ser de båda ivrigt fram emot tävlingen i Deer Valley som är redan om fyra dagar.
”Det känns bra att åka nästan direkt till nästa tävling då hungern är som starkast. Jag ser fram emot att samla på mig mer erfarenheter och att få ösa på ordentligt i vad som sägs vara världens bästa puckelpist”, säger Felix Elofsson. 

”Deer Valley är en fantastiskt bra arrangerad tävling med mycket publik, så vi ser verkligen fram emot det. Att schemat är tight är något vi är väldigt vana vid, förra året var det ännu värre inför OS. Det känns faktiskt ganska skönt att inte behöva vänta så länge, efter en misslyckad tävling är man väldigt revansch-sugen”, berättar Ludvig Fjällström.

USA:s Hanna Kearney vann damtävlingen och på herrsidan vann kanadensaren Mikael Kingsbury.

Resterande världscupstävlingar i puckelpist 2014/2015:
9-10 jan – Deer Valley USA
7 feb – Val St Come CAN
28 feb- 1 Mars – Tazawako, JPN
12 Mars – Megeve, FRA

Besök Puckelbloggen för att läsa mer om Felix och Ludvigs tankar om tävlingen, se bilder, videos och senaste avsnittet av deras videoblogg.

Spana in Puckelbloggen

Text: • 2015-01-05
Nyheter

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen