5fd92fde45310

Nyheter

Skidåkare som puttade snowboardåkare gripen

Nyheten kring den puttande skidåkare i Aspen, Colorado, verkar gå mot sitt slut. I helgen greps en 31-årig skidåkare som står nu åtalad för misshandel och framkallande av fara.

Text: • 2016-02-15 Uppdaterad 2016-02-15

Ni kommer säkert ihåg nyheten kring snowboardåkaren som blev puttad av liften av en skidåkare. Nyheten blev snabbt viral inom skidvärlden och många ville hjälpa till att hitta den skyldige.

Efter att dels pratat med den drabbade, Seth Beckton, och andra vittnet kunde Aspen-polisen gripa 31-årige Thomas Proesel i helgen.
Proesel, som tillbringat de senaste tre veckorna på ett psykiatriskt sjukhus, står nu anklagad för misshandel och framkallande av fara. 

Skidåkare som puttade snowboardåkare gripen

Proesel släpptes mot en borgen på 10 000 dollar, under förutsättningen att han aldrig lämnar sin faders sida. Proesel lider enligt uppgifter från Aspen Times av en allvarlig psykisk sjukdom och ska genomgå en undersökning samt ska avlägga regelbundna uppdatering kring sin status inför kommande domstolsförhandlingar. 

I förhör med polisen berättar Proesel att han kände sig hotad av snowboardåkaren då han bar skidmask och att han trodde att Beckton var ute efter att skada honom när han började skratta.

Enligt polisrapporten ska Proesel även pratat om en rad olika konspirationsteorier som förklaring när polisen senare besökt honom i hans hem: ”Han pratade om maffian, om Chicago, terrorister, mexikaner och hans rädsla att vistas offentligt.”, läser polisrapporten. 

För mer om nyheten rekommenderar vi Aspen Times

Snowboardåkare puttades av liften av skidåkare – föll 7 meter.


Kör i ett rasande tempo genom centrala La Grave


Hit åker svenskarna helst på skidsemester


Text: • 2016-02-15
NyheterAspenColoradoUSA

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen