5fd92fabe29c0

Nyheter

Nu ska framtidens skidprylar skapas

Skidbackarna blir klassrum när studenter från hela världen samlas med fokus på innovationer inom vinteridrott.

Text: • 2016-04-06 Uppdaterad 2016-04-06

Den 8-12 april arrangerar Mittuniversitetets forksningscentrum Sports Tech Research Centre och Peak Innovation en internationell vinterskola i sportteknologi i Åre. Det är första gången som ISEA:s (International Sports Engineering Association) vinterskola arrangeras i Sverige.
– Vinterskolan ger studenterna möjlighet att förbättra sina kunskaper inom alpint, snowboard, längdåkning och andra vintersporter. Dessutom är säkerhet, konstruktionslösningar och skyddsutrustning viktiga inslag, säger Mikael Bäckström vid Sports Tech Research Centre.

Föreläsningar blandas med tekniska sessioner och olika projekt i skidbackarna med anknytning till sport- och outdoor-produkter. Det blir också insamling av fältdata och analys och underhåll av vintersportparker och terräng.

Viktiga delar är konkreta tillämpningar av olika sensorer och tekniska system för produktutveckling. Skolan blir ett tillfälle för flera namnkunniga outdoor-företag att validera och kvalitetssäkra sina produkter med hjälp av studenterna.
– Regionen flyttar fram sina positioner som en arena för produktutveckling inom sport- och outdoorsektorn med ett komplett erbjudande med forskning, utveckling och starka företag. Området har en stark internationell utveckling som också på hemmaplan betyder regional utveckling, säger Anna Ottosson, verksamhetsledare, Peak Innovation.

Totalt deltar ett 40-tal studenter och tio lärare från Italien, Nederländerna, Tyskland, England, Österrike, Frankrike och Sverige. Vissa studenter kommer så långt bort som från Indien och Nigeria.

Här kan du läsa mer om ISEA och ISEA Winter School 2016.

Åre hyllas i amerikanskt skidmagasin


Här får du mest pist per krona


Skistar kan köpa skidort i alperna


Text: • 2016-04-06
NyheterÅreIntervju

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen