DCIM102GOPROG0021358.JPG

Nyheter

Emma Dahlström får åka skidor igen

Igår genomfördes de slutgiltiga testerna på Emma Dahlströms skadade knä som bekräftade att all slit med rehab i sommar har lönat sig. Korsbandet och musklerna i högerbenet är redo för att kliva på snö igen.

Text: Gabriella Edebo • 2017-10-04 Uppdaterad 2020-12-16

Olyckan var framme i slutet av mars på tävlingen 9 Royals i Italien. Emma landade kort på ett av de större hoppen och kände efteråt att något inte stod helt rätt till med knät. Efter hemkomst till Sverige gjorde hon en magnetröntgen och fick svaret att hennes främre korsband var av. Tre veckor senare opererades hon och sedan dess har sommaren bestått av rehab och träning för att så snabbt som det bara någonsin är möjligt komma tillbaka.

Emma Dahlström får åka skidor igen

Siktet är såklart inställt på OS i februari nu i vinter. För att kvala dit behöver hon ett till bra resultat på en av de fyra världscuperna i slopestyle som återstår innan uttagningarna ska vara klara. Närmast i tiden står att åka till Saas-Fee nu i oktober för att kliva i pjäxorna och börja känna på hur åkningen och knät känns på en ganska försiktig nivå till en början. Om allt känns bra kommer hon att trappa upp träningen för att försöka komma i form till den första tävlingen i Stubai i november.

”Fick ett okej att gå på snö, dock inte helt 100 tillbaka rent styrkemässigt ännu så kommer behöva vänta lite med hopp och dylikt, men får börja mysåka lite i alla fall, och det är jag väldigt glad och nöjd för!” Säger en väldigt exalterad Emma direkt efter genomförda tester.

Emma Dahlström får åka skidor igen

Nu önskar vi Emma ett enormt lycka till med comebacken och vi håller alla tummar vi har att allt kommer att gå enligt plan.

Mer om Emmas väg tillbaka från skadan kommer du kunna läsa i en lång intervju i november-utgåvan av Åka Skidor


Text: Gabriella Edebo • 2017-10-04
Nyheter

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen