5fd92eca999d4

Nyheter

En annan Anna Holmlund i ny dokumentär

Ett år efter skicrossåkaren Anna Holmlunds allvarliga olycka släpps en ny dokumentärserie där vi får följa hennes nya liv och rehabilitering med de allvarliga hjärnskadorna.

Text: Gabriella Edebo • 2017-12-20 Uppdaterad 2020-12-16

Den 19 december förra året kraschade Anna Holmlund under ett träningsåk inför en världscuptävling i skicross i den italienska skidorten Innichen. Olyckan innebar slutet på en framgångsrik karriär som professionell skidåkare. Hon fördes medvetslös till sjukhus och läget var länge kritiskt och hon försattes i medicinsk koma till följd av svåra hjärnskador.

Idag, ett år senare, kämpar Anna för att rehabilitera skadorna och varje dag är en ny utmaning. På initiativ från Anna själv och hennes föräldrar görs nu en dokumentärserie som skildrar Annas väg tillbaka till ett nytt liv.

”Året som har gått har varit tufft, men Anna är en otrolig kämpe och hon ger aldrig upp. Hennes utveckling går framåt för varje dag som går. Jag har sett de två första avsnitten av dokumentärserien och är väldigt glad över hur bra de blev. Allmänheten har visat så stor omtanke för Anna och serien är ett bra sätt att kunna följa henne på”, säger Lars Holmlund, Annas far.

I en rad korta avsnitt får vi följa Anna i sin nya vardag, långt bort ifrån skicross, skidåkning och OS- medaljer. Varje avsnitt spelas in och lanseras en gång i månaden för att på ett bra sätt visa de framsteg Anna gör.

Efter olyckan låg Anna nedsövd i två månader och i juli kunde hon flytta hem till sina föräldrar i Sundsvall. Även om den person vi möter är en annan Anna, så är det tydligt att kämparglöden, glädjen och viljan finns kvar.

Dokumentärseriens första två avsnitt ser du här.


Text: Gabriella Edebo • 2017-12-20
Nyheter

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen