Foto: titlis.ch

Covid-restriktioner

Schweiz inför strängare Covid-restriktioner

Schweiz har fått kritik från sina grannländer i Alperna för att de håller liftarna igång. Nu införs nya skärpta restriktioner i Schweiz.

Text: Peter Nilsson • 2021-01-14 Uppdaterad 2021-01-14

I Alperna står liftarna på många håll stilla, men inte i Schweiz. Schweiz har tidigare fått mycket kritik från sina grannländer i Alperna för att de inte stänger ner skidorterna helt. Nu inför Schweiz strängare restriktioner än vad de tidigare haft. De nya restriktionerna gäller från 18 januari till och med 28 februari.

Liftarna är fortsatt öppna. Däremot är alla restauranger, barer och nu även butiker som inte säljer direkta nödvändigheter stängda även på skidorterna. Lunchrestauranger och bagerier i byarna och på bergen erbjuder mat för take-away, men ingen sittande servering. Mer om reglerna för restauranger hittar du här.

Skiduthyrningar får ha öppet. Skidbutiker utan uthyrning behöver däremot ha stängt.

I liftar råder fortsatt krav på munskydd och avstånd mellan människor.

Hotell tillåts att ha öppet, och hotellgäster får äta på hotellen. Däremot får övriga gäster inte äta på hotellrestaurangerna. Personer som reser till Schweiz från Sverige behöver även inleda sin vistelse med att sitta i karantän 10 dagar. Mer om karantän och inresor kan du läsa här.

Mer info hittar du på swissinfo.ch.


Text: Peter Nilsson • 2021-01-14
NyheterCovid-19Schweiz

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen