media-titlis

Nyheter

Första snön har fallit i Alperna

Säsongens första snöfall har kommit på toppen av Titlis i svenskfavoriten Engelberg.

Text: Tobias Liljeroth • 2021-09-21 Uppdaterad 2021-09-21

Det är den där tiden på året, den där bergen förvandlas från grönt till gult, och vitt på topparna. Ett tecken på att skidsäsongen är på intågande. Höstens första snöobservation kommer från svenskarnas favorit-offpistberg #1, Titlis i Engelberg. Bergsguiden Tobias Granath var uppe på berget och klättrade igår när han möttes av 23 färska centimeter med puder på toppen av Titlis Rotair på 3 238 meters höjd. Och enligt Granath ligger det snö ända ner till halva offpistklassikern Laub. Det är definitivt inget du behöver packa skidorna, ladda ner covidbevis och sätta dig på första bästa plan till Alperna för, men ett tydligt tecken av vintern de facto är på ingång.

– Nedräkningen har börjat! Bara några ynka veckor kvar till liftarna öppnar o pudret som ligger o väntar! skriver Granath i ett sms till redaktionen.

Har du fler iaktagelser av nysnö Alperna? Redaktionen är idel öron!

Film: Tobias Granath
Film: Tobias Granath

Text: Tobias Liljeroth • 2021-09-21
NyheterEngelbergSnö

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen