The kabinbana. Foto: Emrik Jansson

Skidsnack

Skidsnack: Nya Åre-liftar och svensk pallplats

Åre ska få två nya liftar, konserter på kalfjället och ny barnvänlig restaurang i Idre Himmelfjäll.

Text: Anton Furuland • 2021-12-20 Uppdaterad 2021-12-21

Två nya liftar i Åre 2023

Skistar har släppt en presentation av sin delårsrapport för september-november 2021 och förutom en väldans massa siffror framkommer en del annat intressant som är lite mer handfast för den enskilde skidåkaren.

Det som sticker ut mest är att man planerar för byggnation av två nya stolsliftar i Åre som ska vara färdiga till vintern 2022/2023. Dels en som ska ersätta gamla WC-liften och dels en sprillans ny väster om VM:8an.

En annan nyhet i delårspresentationen är att man att ska sjösätta en året-runt-satsning för Hammarbybacken i Stockholm. Exakt var, när, hur varför, vem är alltså oklart i dagsläget men något vi lär återkomma till – precis som med de två nya liftarna i Åre.

Vi ser gärna mer av det här Åre-vädret, tack. Foto: Skistar

Andra raka för Kalfjälls-konsert

Åre är inte den enda fjällorten som lockar till sig artister av det lite större slaget. I somras arrangerades konserteventet Musikkväll på Kalfjäll i Tänndalen, där artister som Timbuktu och Amason spelade på över 900 meters höjd, och till 2022 följer upp man upp debutåret genom att trycka plattan i mattan. Istället för en konsert blir det hela fyra stycken och än så länge har två artister för varsin respektive fjällspelning presenteras.

Först ut är Daniel Adams Ray som 30 april tar vintersäsongen i Tänndalen i mål medan Melissa Horn är inbokad på somrig musikkväll 30 juli.

Biljetter och mer info (till exempel när övriga två konserter släpps) hittar du via tanndalen.se


Säsongen över för Felix Monsén

Det var i torsdags vid ett träningsåk i Innsbruck som säsongen för svenska alpinåkaren Felix Monsén tog en mycket tråkigt vändning då han kraschade våldsamt. Efteråt på sjukhuset konstaterades att korsband, menisk och knäskålssenan var av, lägg därtill att både yttre och inre ledband var skadade. Preliminärt blir Monsén borta uppemot nio månade och missar alltså OS i Peking 2022. Mycket tråkigt för Felix som inlett säsongen lovande och vi önskar såklart honom en så bra rehab som möjligt och att han kommer tillbaks ännu snabbare i pisterna.

Mr Monsén i den miljö man vill se honom. Foto: Erik Segerström


Ny film från Nikolai Schirmer

Norska Nikolai Schirmer har släppt skidfilmen WAVY som visar upp vår västliga granne i sitt prime.


Walter Wallberg på pallen

Världscuphelgen i franska Alpe d’Huez avslutades med parallellpuckel på lördagen och där blev svensk silverframgång med Walter Wallberg som tog hem andra platsen. Även Ludvig Fjällström deltog men åkte ut i kvartsfinalen.

En andra plats att fira jul med. Foto: Harald Marbler

Stor lavin i Ramundberget

I fredags utlöstes en stor lavin i Ramundberget och närmare bestämt vid toppen av Ösjövålen. En 40-tal fjällräddare gav sig ut på sökinsats och kunde slå fast att ingen människa varit inblandad. Vid tillfället rådde måttlig lavinfara.


Ny restaurang i Idre Himmelfjäll

För två år sedan blev Idre Himmelfjäll första nya skidort på tre decennier. Nu fyller på destinationsutbudet med nya restaurangen Renen och Älgen, placerad central på skidtorget. På den barnvänliga menyn går det att beställa bland annat älgköttbullar, renburgare, pizza och mycket mer.

Nyöppnat var det här. Foto: Idre Himmelfjäll

Text: Anton Furuland • 2021-12-20
NyheterÅreFelix MonsénIdre HimmelfjällLudvig FjällströmNikolai SchirmerRamundbergetskidsnackTänndalenWalter wallberg

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen