Kristofer Turdell, Maxime Chabloz och Max Palm firar sina pallplatser. Foto: Screenshot

Freeride World Tour

Palm och Turdell på prispallen i Freeride World Tour

På FWT-tävlingen i kanadensiska Kicking Horse blev det dubbet svenskt på prispallen, med Max Palm på andra plats och Kristofer Turdell på tredje.

Text: Anton Furuland • 2022-02-13 Uppdaterad 2022-02-13

På förhand var det tänkt att den tredje deltävlingen av Freeride World Tour i kanadensiska Kicking Horse som vanligt skulle hållas på klassiska facet Ozone, men på grund av rådande väder- och snöförhållanden flyttades det till T1 South.

När tävlingen sen drog igång under lördagskvällen svensk tid, levererades det finfina prestationer från svenskt håll. Regerande världsmästaren Kristofer Turdell stod för ett riktigt stabilt åk som gjorde att han höll första platsen ända fram till att Max Palm gav sig iväg.

Palm la bland annat, återigen, en lyckad dubbel backflip men fick trots det se sig besegrad av schweizaren Maxime Chabloz som med en Cork 720 och en fet bakåtvolt toppade den unga svensken. För Carl Regnér blev det en 18:e plats, efter att han misslyckats med en landning.


Läs mer om Kicking Horse:

Guide: Kicking Horse, Kanada


De två svenska pallplatserna i Kicking Horse gör totalställningen i touren till väldigt trevlig svensk läsning. Hela tre svenskar på top-5 inför de två finalstoppen i Fieberbrunn och Verbier lovar mycket, mycket gott.

Dessutom har Reine Barkered, som väntar barn och stod över tävlingen i Kicking Horse, redan fått ett wildcard till Verbier.

I damernas skidor var amerikanskan Lily Bradly allra vassast, följt av totalledaren Jessica Hotter och hemmaåkaren Olivia Mcneill. Dessa tre är också kvalificerade för finalstoppen i Österrike och Schweiz, och det är också Hedvig Wessel, Elisabeth Gerrirtzen och Sybille Blanjean.

Damernas skidor
Resultatet i herrarnas snowboard
Resultatet i damernas snowboard
Camille Armand, Erika Vikander, Lily Bradley och Maxime Chabloz. De fyra vinnarna i Kicking Horse. Foto: Freeride World Tour

Text: Anton Furuland • 2022-02-13
NyheterCarl RegnérFreeride World TourKanadaKicking HorseKristofer TurdellMax Palm

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen