Léo Slemett, Max Hitzig och Carl Regnér. Foto: Screenshot

Freeride World Tour

Carl Regnér tvåa i Fieberbrunn – Turdell fyra

Carl Regnér fortsätter imponera på Freeride World Tour. I Fieberbrunn slutade han tvåa, dessutom körde Kristofer Turdell in på en fjärde plats.

Text: Anton Furuland • 2022-03-14 Uppdaterad 2022-03-14

Under måndagsmorgonen kickade Freeride World Tour i österrikiska Fieberbrunn igång och på start fanns två svenskar – Carl Regnér och Kristofer Turdell.

Här kan du se reprisen av sändningen från Fieberbrunn.

I synnerhet Mr Regnér var on fire, och slutade på en andra plats efter ett riktigt stabilt första åk på 89.00 som sen följdes upp med ett ännu bättre åk på 92.67 – med bland annat skön backflip, drop och 360.

Kompisen Turdell hade ett par skakiga millisekunder både i första och andra åket, men stod trots allt på benen och imponerade och var inte alls långt efter med 91.33 i sitt andra åk.

Herrarnas respektive damernas skidresultat från Fieberbrunn FWT.

Lokala wildcardet Max Hitzig, som redan kvalat in till nästa års FWT via kvaltouren, var dock snäppet vassare med ett mäktigt åk. Hyggligt imponerande debut av en 19-åring – påminner nästan liten om en viss svensk vid namn Palm..

I damernas skidor vann nyazeeländskan Jessica Hotter, framöver Hedvig Wessel på andra plats. Och Hotter har nu en ganska stor ledning framför just Wessel i totalten.

I herrarnas snowboard finns också där en svensk på topp 3 i totalen. Det är Cody Bramwell, men som tävlar för Storbritannien, och körde hem en silverplats i Fieberbrunn.


Läs mer om Cody Bramwell:


Återstår nu gör enbart Verbier och Bec Des Rosses och för duon Regnér och Turdell ser det mycket lovande ut inför avslutningen. Regnér ligger på en andra plats och regerande världsmästaren Turdell på en tredje – bakom schweizaren Maxime Chabloz. Då får vi dessutom se Reine Barkered på start, som fått en wildcard till tävlingen.

Totalställningen.

Skriv upp 26 mars i kalendern. Då är det dags för FWT Verbier, något du definitivt inte vill missa.

Totalen i damernas skidor. Hotter klar favorit inför Verbier.

Text: Anton Furuland • 2022-03-14
NyheterCarl RegnérFieberbrunnFreeride World TourKristofer TurdellMax PalmÖsterrikeReine Barkered

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen