Solheisen i Hemsedal. En av många fina skidanläggningar du får med Scandinavian Skipass. Foto: Kyle Meyr

Liftkort

Scandinavian Skipass växlar upp – knyter till sig Limone

Färska multikortet Scandinavian Skipass har presenterat tre nyheter till säsongen 22/23 – Storlien, Agnäsbacken och italienska Limone.

Text: Anton Furuland • 2022-11-06 Uppdaterad 2022-11-04

Förra säsongen lanserades multiliftkortet Scandinavian Skipass med en härlig meny bestående av tio olika skidanläggningar. Obegränsad åkning på åtta stycken svenska – Riksgränsen, Björkliden, Borgafjäll, Trillevallen, Huså, Bydalsfjällen, Tännäskröket och Väsjöbacken i Sollentuna – och dessutom fem dagars åkning på anläggningarna Stranda och Solheisen, som en liten delikat lök på den norska laxen.

– Ifjol var lite mer av ett testår och vi kom igång ganska sent. Det var inte supermånga som köpte kortet men vi har mött mycket positiv respons och applåder, berättar 51-åriga Ivo Langefors, grundare av Scandinavian Skipass.

Rebecka Harlaut godkänner åkningen i Borgafjäll. Foto: Johan Axelsson

Till säsongen 22/23 är samtliga tio befintliga anläggningar med på Scandinavian Skipass – dessutom växlar man upp med tre nya destinationer. Dels inrikes med Storlien och Agnäsbacken i Västerbotten och dels med fem dagars åkning i Limone i Södra Alperna. Inget ont om Storlien och Agnäsbacken, men ja, Limone sticker helt klart ut och smäller lite extra högt.

Varför just Limone?

– Min målbild har varit lite att matcha Skistar All på den tiden de hade St Johann i Österrike. Limone har jag haft på kartan ganska länge. Jag ville ha en destination i Alperna och något som verkligen skiljer sig jämfört med skidåkningen vi har här i norr. Och det gör absolut Limone, säger Ivo.

Ivo Langefors.

Limone ligger som sagt i den södra delen av Alperna och blir därför en extra stor kontrast jämfört med Sverige och Norge och något för dig som gillar La Dolce Vita, samt orörd snö när förhållandena är rätt.

– Det är inte det mesta snösäkra men är å andra sidan solsäkert, har lättillgängliga toppturer i krokarna, ligger nära medelhavet och Rivieran. I Limone är det populärt att sitta och njuta på uteserveringar, vilket lämnar mycket av åkningen orörd för oss som vill åka puder.

En av de andra nyheterna, som är desto snösäkrare, är Storlien – som nu också fått nya ägare som rustar upp både hotellet och skidanläggningen.

– Det är flera som efterfrågat Storlien. Fallhöjden är inte så mycket att skryta med, men det är extremt snösäkert och har fin skogsåkning och pister. Dessutom är det ju väldigt härligt med skidanläggningar där man kan kliva av direkt från tåget.

Kaj Zackrisson har gått i god för åkningen i Hemsedal. Vi litar på honom. Foto: Kyle Meyr

Den sista nyheten, Agnäsbacken, ligger 6,5 mil från Umeå och med sina 175 meter fallhöjd och åkning i flera väderstreck får den ses som Västerbottens kustlands
bästa skidåkning.

– För att ligga så nära kusten är det en fin anläggning med flera liftar och nedfarter, berättar Ivo, som med sitt liftkort nu alltså är uppe i totalt 13 skidanläggningar.

Priset för kortet är dock detsamma som i fjol: 5 495 kronor. 

– Man får lite grand se det som en godispåse, där man plockar ut godbitarna och det som passar bäst för en. Vi får se hur många som lyckas i år men förra året hade vi några som lyckades åka på samtliga anläggningar!

 För mer info om multikortet, slå in scandinavianskipass.se. Och håll utkik på Åka Skidors webb och sociala medier framöver – det kan nämligen vara så att en tävling är på g där du har chans att vinna ett Scandinavian Skipass…


Text: Anton Furuland • 2022-11-06
NyheterAgnäsbackenBydalenIvo LangeforsJämtlandLiftkortMultiliftkortScandinavian SkipassUmeå

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen