Bluebird Backcountry går i graven, men björkskogen lever vidare såklart.

USA

Liftfria Bluebird Backcountry stänger för gott

2020 lanserades Bluebird Backcountry i Colorado, ett skidområde helt utan liftar. Nu meddelas att toppturssatsningen läggs ner.

Text: Anton Furuland • 2023-07-12 Uppdaterad 2023-07-12

Det var i måndags 10 juli som Colorado-anläggningen Bluebird Backcountry vid Bear Mountain kommunicerade att man går i graven.

Skidområdet som nischade sig tydligt mot topptur genom att inte ha några liftar drog igång sitt arbete med prototyper och förarbete för sex år sedan – för att sedan öppna vintern 20/21.

Alltså mitt under brinnande coronapandemi och på så vis ganska bra tajming med tanke på att övriga skidanläggningar i världen kämpade med restriktioner.

Karta över Bluebird Backcountry.

Över 19 000 skid- och snowboardåkare ska ha besökt Bluebird Backcountry under de två säsongerna men tyvärr har det inte varit tillräckligt för att hålla toppturssatsningen vid liv.

Pengarna räcker helt enkelt inte till längre. Enligt företagets vd Jeff Woodward ska det bland annat bero på att majoriteten av Bluebirds kundkrets bor för långt bort från anläggningen för att generera tillräckligt gästantal.


Text: Anton Furuland • 2023-07-12
Nyheter

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen