Detta kommer vara en helg där allas lika värde står i fokus, oavsett hur du identifierar dig och oavsett familjekonstellation, låter Ramundberget hälsa.

Sverige

Ramundberget kör pridefestival

11 till 14 april – då arrangeras den första upplagan av Ramundberget Winter Pride.

Text: Åka Skidor • 2024-02-20 Uppdaterad 2024-02-20

På Ramundberget Winter Pride ska det under fyra dagar bjudas på underhållning och artist på pride-afterski, karaoke, Drag Race-tävling samt möjlighet till drop in/ski in-vigsel uppe på 1000 meters höjd.

Helgen toppas med ett pridetåg ner genom Ramundbergets alpina system där alla är välkomna att medverka.

Initiativet till Ramundberget Winter Pride togs av Sebastian Sjöberg som jobbat i Ramundberget i fyra år och som själv upplevt utanförskap som queer.

– Idén till Ramundberget Winter Pride har växt fram under de år jag har bott här och efter att jag började jobba på Topsport med min nuvarande pojkvän och sambo. Jag upplever att alla människors lika värde inte är helt självklart i dagens samhälle och alla har fortfarande inte sin självklara plats i fjäll- och skidvärlden. Det vill jag förändra, säger Sebastian Sjöberg, ansvarig för skidskolan i Ramundberget.

Lisa Flacké och Sebastian Sjöberg.

Ett urval samarbetspartners och leverantörer kommer att vara på plats med information och kontaktytor för människor som vill bli inspirerade eller få mer information om deras arbete med hbtqi-frågor.

– Ramundberget arbetar för att skapa en arbetsplats fri från fördomar och dömande och vill vara ett självklart alternativ som arbetsgivare för alla människor, oavsett hur man identifierar sig inom hbtqi-spektrat. Vi ska ha en välkomnande atmosfär och vara en trygg plats för alla medarbetare och gäster, säger Lisa Flacké, HR-ansvarig.

Är man ny besökare till Ramundberget eller på skidor och snowboard kommer det erbjudas anpassade clinics och skidlektioner.

Mer info och fullständigt program hittar du på ramundberget.se.


Text: Åka Skidor • 2024-02-20
NyheterHärjedalenPrideRamundbergetSvenska fjällenSverigewinter pride

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen