Hedvig Wessel och Kristofer Turdell ligger båda bra till i totalen. Det märks. Foto: D Daher/ Freeride World Tour

Österrike

LIVE: Freeride World Tour Fieberbrunn

Tävlingsledningen har gått ut och bekräftat – torsdagmorgon i Fieberbrunn körs den första av två finaler av Freeride World Tour.

Text: Anton Furuland • 2024-03-12 Uppdaterad 2024-03-14

Snöförhållanden i Fieberbrunn och på tävlingsfacet Wildseeloder är tillräckligt bra för att ge grönt ljus åt den första av två FWT-finaler och det känns inte alls otroligt att det redan på torsdag kommer koras åtminstone en mästare.

Det är nämligen inte mindre än tre åkare som har chans att säkra totalsegern med tävlingen i Verbier kvar – tysken Max Hitzig i herrarnas skidor, samt brädåkarna Núria Castan Baron och Victor De Le Rue.

Samtliga har full pott efter de första tre tävlingarna och bäst chans på pappret har världsmästaren från 2019 Victor De Le Rue.

Här nedan har du förutsättningarna för samtliga tävlande.

Vi håller som vanligt ett extra öga på svenskarna – i det här fallet Kristofer Turdell och Carl Regnér där den förstnämnde har ett riktigt bra utgångsläge med en tredje plats i totalen.

Top 6 i herrarnas skidor…
men det är inte mycket som skiljer från dessa. I synnerhet mellan plats 4 till 11.
Damernas skidor.
Damernas snowboard.
Herrarnas snowboard.

Streamen som går live 08.05 på torsdag har du här nedanför.

Första åkare droppar 08.30 och tävlingen körs i följande ordning:

– Ski Women
– Snowboard Women
– Ski Men
– Snowboard Men

Om det kan toppa den fantastiska tävlingen i Georgien återstår att se, men förväntningarna är inte direkt lågt ställda..


Text: Anton Furuland • 2024-03-12
NyheterCarl RegnérFieberbrunnFreeride world tour 2024FWT 2024Hedvig WesselKristofer TurdellÖsterrikePeak Performance

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen