Foto: Tänndalen

Sverige

Tänndalens skidbacke för funktionshindrade är klar

Nu är det möjligt även för funktionshindrade att åka skidor i Tänndalen efter bygge av ny skidbacke.

Text: Anton Furuland • 2024-03-25 Uppdaterad 2024-03-25

Genom att bygga in en knapplift som man kan koppla in i sitski, skicart eller annat har Tänndalens IF nu öppnat upp en ny backe i Hamra för funktionshindrade.

Dessutom lagt till belysning och schaktat till backarna så det går att stänga av och avgränsa området till en dedikerad yta.

Bygget kostade sju miljoner kroner och dessa pengar har Tänndalens IF fått från Allmänna arvsfonden, privatpersoner och företagare i bygden, rapporterar SVT Jämtland.


Text: Anton Furuland • 2024-03-25
NyheterFjällFjällenFunäsFunäsfjällenFunktionshinderHärjedalenSkicartSvenska fjällenTänndalen

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen