Rowan betyder rönnbär på engelska. Och som alla vet är det mängden rönnbär på träden som avgör hur mycket snö det blir den kommande vintern.

Kläder

Rowan – svensktillverkade skidstrumpor

Rowan Socks är en ny stjärna på strumphimlen och som stickas i Sverige.

Text: Tobias Ivarsson • 2024-03-30 Uppdaterad 2024-03-30

Den kommer i fyra olika modeller och två tjocklekar i storlekarna 37 till 46.

Tre av Rowans fyra modeller.

Bakom idén hittar vi skidåkaren och fotografen Daniel Rönnbäck.

— Genom att jag jobbat med löparkläder kände jag att jag ville göra något i skidbranschen också. Eftersom det gått bra med löparstrumporna så var det naturligt att börja där. Jag kikade runt lite och såg att det gick att utveckla dem lite. Sen föddes Rowan, en strumpa som håller värmen med mer ull under foten och runt tårna. Vi kommer även göra co-labs med åkare och supporta dem med samarbeten, säger Daniel.

Strumporna tillverkas i Sverige och finns just nu att köpa på Alpingaraget och SkiStore till ett pris av 449 kronor paret.


Text: Tobias Ivarsson • 2024-03-30
NyheterPrylarrowan socksstrumpastrumpor

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top