Recycled Freeride testas på Åreskutan. Foto: Kang

Utrustning

Kang kickstartar återvunnen stav

Svenska stavtillverkaren Kang är främst kända för att använda bambu, men med deras nästa stav satsar man på återvunnen aluminium.

Text: Anton Furuland • 2024-04-23 Uppdaterad 2024-04-24

Det är en ny väg av produktlansering som svenska Kang väljer att gå med deras kommande nyhet Recycled Aluminium Ski Pole.

Den är som du kanske förstår gjord i återvunnen aluminium och ska minska utsläppen med hela 90 procent, vilket ju låter bra.

Kangs nya. Förmodligen.

Dessutom prövar Kang för första gången på Kickstarter och så kallad crowdfunding.

Hur kommer det sig att just denna produkt kickstartas?

– Jo, det är dels för att vi varit nyfikna på att testa kickstarter och möjligheterna med crowdfunding. Det finns något väldigt intressant och (lite läskigt samtidigt) att se hur det flyger. Ja, man kan gå ut till potentiella investerare och banker också, men den samlade kraften genom enskilda intresserade personer känns väldigt spännande. Genom kickstarters plattform kan vi också potentiellt nå ut till en skidåkare över hela världen som vi annars inte kan nå på samma sätt genom våra egna kanaler, säger Adam Alderin Jonsson som jobbar med marknadsföring och e-handel på Kang.

För att staven ska bli verklighet behöver man alltså nå upp till målet man satt på 139 101 kronor.

Just nu är man uppe i drygt 73 papp med 26 dagar att spela på.

Här hittar du länken till Kickstartern och där du kan läsa mer om stavarna.


Text: Anton Furuland • 2024-04-23
NyheteraluAluminiumÅreÅtervunnetJämtlandPrylarStavStavarSverige

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen