Utsikt från Gesundaberget. Foto: Christoffer Landgren

Sverige

Gesunda har fått nya ägare

Sorgebarnet Gesundaberget har fått nya ägare. Kan det innebära att skidåkning är på gång igen?

Text: Åka Skidor • 2024-04-26 Uppdaterad 2024-04-26

Enligt företags- och bolagsinformatören Allabolag har Nya Gesundaberget AB tre personer i styrelsen och bolaget registrerades den 1:a mars.

— Vi har hittat en köpare nu och hoppas kunna komma i mål med affären. Detta verkar vara en köpare som kommer ta hand om alltihop – de har planer för berget. Bolaget har en bra ägare, säger konkursförvaltaren Johan Sölveland.

Verksamheten väntas få tillträde till berget den 23:e maj.

— Det är då vi väntas få ett avslut.

Än så länge vet inte konkursförvaltaren exakt vad aktiebolaget vill göra med berget – men han har tolkat det som att ägarna vill satsa på såväl vinteraktiviteter som sommaraktiviteter.

— Det pågår en massa grejer där. Vad jag uppfattat det som ska de ha skidanläggning, men det gäller även cykling och de bitarna. De kommer även ta kontakt med kommunen för att få tillgång till så stor del av området som möjligt.

Någon behöver ta hand om berget, menar konkursförvaltaren. Till det tillkommer ganska höga kostnader – som Johan Sölveland pratat om tidigare.

— Det är rätt mycket pengar att sätta in om det ska bli något av berget. Vi pratar om ganska många miljoner. I övrigt vet vi inget om hur de kommer att satsa.

Konkursförvaltaren har i egenskap som konkursbo tagit kontakt med fordringsägare.

— En bank är lite intresserade av att vi ska lösa deras panter. De har utestående fordringar och egentligen är vår uppgift bara att lösa bort fordringsägare.

Johan Sölveland menar att detta är en hållbar investering.

— Ja. Samtliga lokala ägare är nöjda och nu finns det planer för berget, liksom samverkan med de lokala bitarna.


Text: Åka Skidor • 2024-04-26
NyheterDalarnaGesundabergetSiljanSollerönSvenska backar

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen