Annons

Haglöfs Vassi Touring är ett lätt skidställ för topptur. Foto: Haglöfs/ Anders Olsson

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Haglöfs
Partner

Gör dig redo för topptur med Haglöfs Vassi Touring

När du ska på topptur är det viktigt med kläder som skyddar mot väder och vind. Nya Haglöfs Vassi Touring GTX håller dig torr och varm på berget.

Text: Åka Skidor • 2022-02-28 Uppdaterad 2022-12-06

Häromåret genomförde Haglöfs en nylansering av det klassiska skidstället Vassi. Det ursprungliga Vassi togs fram 2012 i samarbete med den professionella friåkaren Per Jonsson och har sedan dess burits av många entusiastiska åkare genom åren och blivit en modern svensk, skidfavorit. Det var ett skalställ med fokus på funktionalitet och design, framtaget av skidåkare för skidåkare och skapat för friskidåkarens behov under extrema förhållanden.

Gore-Tex Active andas bra när du blir varm på vägen upp. Foto: Haglöfs/ Anders Olsson

Nu kommer även Haglöfs Vassi Touring GTX, ett skidställ anpassat för skidåkare som vill lägga lite mer fokus bortanför skidområdets gränser och väljer kläder därefter. Vassi Touring är utvecklat för toppturer och aktiv användning. Tillverkat i Gore-tex Active för att ge en hög andningsförmåga samtidigt som det har en låg vikt. Detaljerna är avskalade och anpassade för toppturer med exempelvis stora bröstfickor som har plats för stighudar och ventilationsöppningar i både jacka och byxa som är enkla och snabba att öppna även med handskar och ryggsäck på.

Lätta material som andas bra låter dig tänka på annat under turen. Foto: Haglöfs/ Anders Olsson

Jackan har en avslappnad, rymlig skärning och är gjord av ett extremt lätt och andningsbart Gore-Tex Active-tyg som garanterat håller dig torr även under de mest pulshöjande aktiviteterna. Den har alla nödvändiga funktioner du behöver, som en justerbar huva som funkar även när du har hjälm, stora ventilationsblixtlås för enkel åtkomst och effektiv ventilation, flera strategiskt placerade fickor för det du behöver ha nära till hands och en Recco®-reflektor för säkerhets skull.  

Byxan har samma öga för detaljer och är en midjemodell med ventilationsblixtlås i sidan för att enkelt kunna få ut överskottsvärme under turens gång. Den har även två stora lårfickor med gott om plats för en transceiver, handskar, en karta eller andra nödvändigheter du behöver snabb åtkomst till. Självklart är även byxan sydd i Gore-Tex Active och har en insydd Recco®-reflektor bara ifall att.

Friåkaren Per Jonsson har varit delaktig i arbetet med Haglöfs Vassi Touring. Foto: Haglöfs/ Anders Olsson

Haglöfs Vassi Touring GTX

Pris

Jacka 5 500 kronor
Byxa 4 500 kronor

Läs mer hos Haglöfs

Du hittar Vassi Touring GTX Pro här!

Namnet Vassi är inspirerat av det berömda fjället Vassitjåkka som ligger en knapp mil söder om Riksgränsen – där för övrigt Haglöfs Ski Camp med Per Jonsson i spetsen arrangeras 5-8 maj 2022.
Läs mer om Haglöfs Ski Camp här!


Text: Åka Skidor • 2022-02-28
PartnerHaglöfsskidkläderTopptur

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen