Annons

FOTO: ZILLERTAL TOURISMUS, ANDRÉ SCHÖNHERR

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Zillertal
Partner

Upplev vårsolen och skidåkning i världsklass – i Zillertal

Möt våren i Zillertal, Tyrolen, och dra ut med panoramavyn över de många snöklädda tretusenmeterstopparna och den klarblå himlen. Här finns allt för en grym skidresa!

Text: • 2022-03-18 Uppdaterad 2022-03-23


Det finns inget bättre sätt att inviga skidresan, och våren, på än att ta sig ut på early bird-skiing och uppleva soluppgången över Zillertal, för att sedan koppla av med något värmande och mättande på någon av de många fjällstugornas solterrasser.

Zillertal är omgivet av en magisk natur och erbjuder hela 542 toppreppade pistkilometer, 180 liftar och 80 stugor i skidområdena Spieljoch-Hochfügen-Hochzillertal, Zillertal Arena Zell-Gerlos, Mountopolis (Ahorn och Penken) i Mayrhofen eller Ski & Glacier World Zillertal 3 000 i Tux.

För att du ska få ut mesta möjliga av sin vistelse här kan du åka skidor i alla områden med bara ett skidpass – Zillertal Superskipass. Så varför inte ta fyra olika dagsturer, som alla har lite olika tema?

Skidområdet Spieljoch-Hochfügen-Hochzillertal erbjuder njutning i världsklass. Här väntar – förutom snö – kristallklar bergsluft, fina backar och toppmoderna fjällstugor med härliga solterrasser och god mat.

FOTO: ZILLERTAL TOURISMUS, ANDRÉ SCHÖNHERR

Zillertal Arena Tour i Zell-Gerlos å sin sida lovar mer fart, och brukar uppskattas av hela familjen. Där kan du som söker lite mer konditionskrävande åkning våga dig ner för den längsta dalgången i Zillertal, som har en höjdskillnad på hela 1 930 meter. Och på tal om höjdmeter: Missa inte en tur till Mayrhofner Höhenmeter-Fresser-Runde i Mountopolis (Ahorn och Penken). Är du en adrenalinjunkie? Då får du inte missa den kända Harakiri-backen i Mayrhofen – det är på egen risk man vågar sig ner för den. Den har nämligen en lutning på 78 procent där den är som brantast, vilket gör den till den brantaste pisten i hela Tyrolen.

I Ski & Glacier World Zillertal 3 000 kan du ta Glaciärrundan som med sina 3 250 meter över havet ger dig en galen utsikt över horisonten. Dessutom behöver du inte bry dig om när på året du åker hit, för här är det idealiska pistförhållanden 365 dagar om året tack vare sin höga höjd.

Vårskidåkning á la carte

Våren är den tid på året då soltörstande – och hungriga – skidentusiaster åter tar sig ut i Zillertal- och Tuxalperna. Och det är inte svårt att förstå varför. Mitt bland de många tretusenmeterstopparna kan du pausa i en solstol och samtidigt testa på några regionala delikatesser. För gillar du mat kommer du bli allt annat än missnöjd med det kulinariska utbudet som finns i Zillertal, oavsett om det gäller regionala rätter eller lyxiga finmiddagar i internationell stil. Här finns allt!

FOTO: ZILLERTAL TOURISMUS, ANDRÉ SCHÖNHERR

Resa från Sverige

Du kan ta dig hit tåg från alla större europeiska städer tack vare bra förbindelser. Från Jenbach kan du ta Zillertalbahn eller Four Seasons Shuttle, antingen till ditt boende eller direkt till skidområdet.

De närmsta flygplatserna är Innsbruck (50 km), München (170 km) och Salzburg (140 km). Därifrån kan du ta den bekväma Four Seasons-transfern till ditt boende. Kommer du med bil tar du avfarten Zillertal på motorväg A12 Inntal och fortsätter sedan på B169 tills du kommer fram.

Läs mer och boka på www.zillertal.at

För ytterligare information kontakta info@zillertal.at eller +43(0)5288 87187


Text: • 2022-03-18
Partner

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen