Annons
Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Elevenate
Partner

Reine Barkered kör Pure

Elevenate Friend och community manager Reine Barkered är utan tvekan en av världens mest välrenommerade storbergsskidåkare.

Text: • 2022-12-07 Uppdaterad 2022-12-08

Den här vintern siktar Reine Barkered på sin 15:e säsong på Freeride World Tour, friåkningens största arena, där han genom åren samlat på sig fyra vinster tillsammans med otaliga pallplaceringar och inte minst totalsegern 2012 då han kröntes till världsmästare i friåkning.

– Det känns riktigt kul och jag ser verkligen fram emot det. Det är lite nervöst hur det ska lira med familjelivet ute på touren men det ska också bli kul att prova på.

Hans åkstil är legendarisk med hög fart, stora svängar och gigantiska klipphopp som han (nästan alltid) landar mitt på skidorna som om han aldrig ens lämnat snön i första början, något som gett honom smeknamnet ”The Mayor of Stomptown”. När Reine inte är ute på touren jobbar han på Elevenates kontor i Åre, det vill säga när han inte är ute på Åreskutan och tränar klipphopp eller introducerar sonen Tor till livet på snö. 

För att kunna fokusera på att leverera skidåkning på den allra högsta nivån så behöver åkare som Reine ha utrustning som fungerar utan kompromisser.

– Kläderna ska förbättra min vardag på berget och följa med mig i alla mina rörelser, då är det bra grejer. Passform, andning, kvalitet, snitt och vattenpelare ska hålla hög standard så att det enda du ska bli irriterad på under en åkdag är dina egna felskär.

Det är just därför Reine drar på sig friåkningsstället Elevenate Pure när han är ute i bergen. Pure är skidkläder utan krångel, bara ren funktion och grym passform, tillverkat i vind- och vattentät 3-lagers Gore-Tex med en lätt flossad insida för lite extra värme. Designen har fokus på de viktigaste detaljerna, som en stor stormhuva på jackan som går över hjälmen. Byxorna har ventilationsdragkedjor i benen och en dedikerad ficka för att säkert förvara din transceiver. Som bonus finns Pure både i en vanlig byxa eller som en hög bib, perfekt för de djupaste puderdagarna.

– Pure har Gore-tex, ventilation på de rätta ställena och ett smart slag på kragen som gör att man kan åka med jackan lite öppen för de där varma dagarna. Sedan har stället ett snyggt, lite längre snitt och är väldigt stilrent, det gillar ju jag.

Allt du behöver och inget du inte behöver, det är Pure. Skidkläder som passar både om du siktar på att åka Bec des Rosses i Verbier i fyra svängar eller utmana dig själv i offpisten. Skidkläder som gör det känns ännu bättre att vara en skidåkare, som Reine Barkered.

– Mina kollegor på Freeride World Tour har utfört en studie som kommit fram till att du åker 12-18% bättre om du känner dig snygg i dina skidkläder. Och i Pure åker jag 18% bättre så det är kanon.

Läs mer på elevenate.com!

Text: Tobias Liljeroth


Text: • 2022-12-07
Partner

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen