Annons

Söndag. Veckans bästa dag.

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Switzerland Tourism
Partner

Upptäck unika Engelberg

Snösäkert och längsta skidsäsongen i Schweiz. Engelberg har alla förutsättningar som behövs för världens bästa skidåkning.

Text: • 2022-12-14 Uppdaterad 2022-12-14
Läs mer om Engelberg här

Med över 200 skiddagar från oktober till maj erbjuder Engelberg den längsta vintersäsongen i Schweiz. Den höga snötillförlitligheten är baserad på det unika mikroklimatet med snöfall över genomsnittet. Med andra ord – det är inte så Inte konstigt att världens bästa friåkare vallfärdar till Engelberg.

De långa säsongerna ger optimala förutsättningar för att fostra skidåkare i världsklass och Engelberg anses vara grogrunden för skidstjärnor som Marco Odermatt eller Michelle Gisin. Dessutom har Engelberg vunnit flest vinter-OS-medaljer i världen. Bara en sån sak.


Text: • 2022-12-14
PartnerAlpernaEngelbergPartnerSchweiz

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen