Annons
Hela denna artikel är ett annonssamarbete med MessyWeekend
Partner

Tre nya goggles du inte vill missa

Är du på jakt efter ett par nya goggles inför årets skidsäsong? MessyWeekend är kanske mest kända för sina prisvärda, handgjorda solglasögon, men de har också kvalitetsgoggles. Och nu har de släppt tre helt nya modeller: CLEAR, FLIP och FERDI.

Text: • 2022-12-22 Uppdaterad 2022-12-23

CLEAR

En uppgraderad version av den bästsäljande modellen ACHTON. Den passar för i stort sett alla hjälmar och tack vare att den är frameless och har en cylindrisk form vilket ger den dig ett brett synfält.

Modellen har ett förbättrat system för glasbyte med tio kraftfulla magneter som både förbättrar bytet och säkerställer stabiliteten. CLEAR är ultimata allroundgoggles om du vill slippa ha med dig en massa extra utrustning med olika tillbehör. Dessa kommer med två högkontrastglas – ett för sol och ett för molnigt väder – en mikrofiberpåse och ett hårt fodral för förvaring.

Priset börjar på 1 466 SEK inkl. två XE2-glas, frakt och 30 dagars fri retur.
Är du en nörd när det kommer till glas precis som vi? Läs vidare om tekniken i våra XE2- och XEp-glas.

Du hittar CLEAR Army, Grön XE2 här!

FLIP

90-talet är tillbaka! FLIP har en tjockare ram än CLEAR och är designad för att passa de flesta hjälmar. Modellen kommer med alla funktioner du kan önska. Glaset går att byta på några sekunder tack vare nio starka magneter. M3-skummet i tre lager gör att du kan ha på dig dem hela dagen utan att de skaver.

Precis som CLEAR kommer FLIP med två högkontrastglas så att du är förberedd för alla väderförhållanden du kan möta under en dag. Prislappen börjar på 1 128 SEK inkl. två XE2-glas, frakt och 30 dagars fri retur ingår.

Spana in FLIP Svart, grön XE2 här!

FERDI

För dig som inte åker så ofta och inte vill satsa på dyr utrustning är FERDI är en av de bästa goggles du kan få för 1 128 Sek. Modell kommer med alla funktioner du behöver som bra passform runt hjälmen, samt anti-dim- och antirep-teknologi. M3-skummet och den hållbara TPU-ramen garanterar dessutom komfort hela dagen. FERDI är packad med ett högkontrast XE2-glas, en mikrofiberpåse och ett hårt fodral för förvaring.

Till FERDI Army, mörkgrå XE2!

Glaset är A och O

När det kommer till att välja rätt goggles är glaset utan tvekan den viktigaste faktorn. Låt oss ta en närmare titt på MessyWeekends utbud.

XEp glasteknologi

XEp-glaset innehåller speciella patenterade fotokromatiska färgämnen som gör att glaset automatiskt anpassar sig till rådande väderförhållanden. I sol mörknar glaset till en kungsblå (16 % VLT), medan det i mulna förhållanden blir genomskinligt lila på bar några sekunder (53 % VLT). Men det är inte allt. XEp-glaset har också en hög kontrast-bas som gör kontrasten i landskapet tydligare, vilket gör att du ser bättre.

XEp-glaset ändras på bara några sekunder:

XE2 högkontrastglas

Alla MessyWeekend-goggles har glas med hög kontrast. Denna teknik har en violett bas och säkerställer förbättrad färgigenkänning, så att du enkelt kan se saker som is, gupp och liknande mycket bättre jämfört med ett vanligt glas.

XE2-glasen finns i olika färger: Green Mirror (15% VLT), Silver Mirror (16% VLT) och Dark Grey (18% VLT). Beroende på dina önskemål finns det ett glas för alla.

Ytterligare specifikationer:

• Glas av polykarbonat i två lager med anti-dim- och anti-rep-teknologi
• Slitstarka, lätta och flexibla TPU-bågar
• Silikon i remmarna som förhindrar att de glider på hjälmen
• 100 % UV400-skydd – även om det är vinter är det bra att skydda dina ögon från solens UV-strålar.
• Hårt fodral för säker förvaring och mikrofiberpåse för linsrengöring.

Se hela kollektionen här.


Text: • 2022-12-22
Partner

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen