Annons

FOTO: Adam Falk

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Switzerland Tourism
Partner

”Snowflake” har hittat vägen till lycka i Engelberg

Det finns knappast något som genererar så mycket glädje och lycka som skidåkning. Och ingen förkroppsligar denna glädje så vackert som Engelberg-legenden »Snowflake«. Hans passion och entusiasm för vintersport smittar av sig och överförs till alla som har turen att njuta av hans sällskap på berget eller i byn.

Text: • 2023-10-24 Uppdaterad 2023-10-24

Tack vare de imponerande 2000 höjdmeter i Engelberg-Titlis från glaciären till dalen, den längsta vintersäsongen i de schweiziska Alperna och ett nästan outtömligt antal skiddagar har »Snowflake« uppnått status som en miljonär i höjdmeter och lycka. Den här vintersäsongen bjuder vi in dig att följa med höjdmeter-miljonären på hans resa genom vintern — från de första skiddagarna på hösten till vårens sista åk i mjuk snö.

Under denna säsong kommer du inte bara att uppleva hisnande åk och djupa pudersvängar. Den här vintern har du även chansen att träffa skidstjärnan Marco Odermatt. Dessutom kommer du att lära känna hela Engelbergs prakt och dess fantastiska skönhet.

Men vem är egentligen denna »snöflinga«? Vid 76 års ålder är han den som har flest skiddagar av alla i Engelberg. Han missar aldrig ett tillfälle att utöva sin passion och föredrar att vara på skidorna varje dag. På detta sätt kommer han till häpnadsväckande 150+ skiddagar per säsong. Hans stora passion begränsar sig inte bara till pisterna, med ett stort flin på läpparna tar han sig gärna ett par svängar i världsberömd, orörd offpist när det dumpat, och det gör det.

FOTO: Adam Falk

Lyckan som »Snowflake« upplever när han gör det är helt enkelt smittsam, och han har verkligen all anledning att le. Engelberg, friåkningsparadiset som erbjuder allt en höjdmetermiljonär kan önska sig: den längsta oavbrutna vintersäsongen i Alperna, en av de längsta backarna med över 2 000 höjdmeter och tack vare Titlis-glaciären är skidområdet extremt snösäkert.

Följ med »Snowflake« den här vintern: Vi är glada att kunna meddela att vi kommer dela totalt fem avsnitt under vintern med höjdmetersmiljonären. Varje episod kommer att visa upp ett nytt ögonblick av lycka under säsongen, vilket ger dig möjlighet att uppleva och inspireras av den unika glädjen i skidåkning. »Snowflakes« mott är: Oroa dig inte — åk mer — var glad.

Läs mer på engelberg.ch/way-to-happiness


Tävla om en skidsemester i Engelberg

För att låta våra följare och tittare ta del av detta motto och denna lycka anordnar vi en spännande tävling. Förstapris är en oförglömlig skidsemester i Engelberg, där du har chansen att träffa höjdmetermiljonären personligen och uppleva vintersportens glädje. Surfa in på engelberg.ch/way-to-happiness för att delta i tävlingen och dra nytta av denna unika möjlighet att ta del av och fördjupa dig i Engelberg med »Snowflake«. Vi bjuder in dig att bli en del av denna oförglömliga vinter och uppleva skidåkningens magi.

Tävla på engelberg.ch/way-to-happinessOm Engelberg

Resa
Direktflyg från Arlanda till Zürich tar ca 2,5 timmar. Därifrån kan du ta tåget från Zürich till Engelberg och nå byn inom 2 timmar med bara ett byte på vägen. Ett annat alternativ är att ta en hyrbil och köra cirka en timme från flygplatsen till Engelberg. Väljer du ett morgonflyg möter du Snowflake i backen vid lunchtid. 

Bo
Ski Lodge Engelberg
Hotel Schweizerhof 

Ät
Alpenclub
Brasseri Konrad 

Drick
Ski Lodge Engelberg 

Guide
Tobias Granath eller Prime. 

Tips!
Boka söndag — onsdag och få både en bra deal på boende och orörda puderåk.

Läs mer om Engelberg här!


Text: • 2023-10-24
PartnerEngelbergSchweizSwitzerland Tourism

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen