Annons

Mellan 8-10 december står de perfekta pisterna i St. Moritz värd för damernas Audi FIS världscup, och det är bara ett av många bevis på att Engadin bjuder på skidåkning i världsklass.

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Switzerland Tourism
Partner

Upplev skidåkning i världsklass Engadin

Engadindalen är en pärla som sträcker sig över 80 kilometer och erbjuder oändligt med skidåkning i världsklass.

Text: • 2023-11-23 Uppdaterad 2023-11-27

Engadindalen, belägen i den östliga delen av schweiziska alperna, är en av de mest idylliska och natursköna regionerna i världen. Med sina pittoreska alpbyar, magnifika bergslandskap och fantastiska möjligheter till topptur och utförsåkning är Engadindalen en plats som fascinerar och lockar besökare från hela världen. Med världsberömda skidorter och hela 88 pistade backar om hela 350 kilometer är Engadindalen en drömdestination för skid-, snowboard-entusiaster och naturälskare.

Engadindalen sträcker sig över cirka 80 kilometer i öst-västlig riktning och omfattar flera orter och byar, var och en med sin unika charm och karaktär. St. Moritz är kanske den mest kända av dessa orter och är känt som en av världens mest exklusiva skiddestinationer. St. Moritz har länge varit en favoritplats för kändisar och aristokrater, och det är lätt att förstå varför. Dess vackra alpina omgivningar, eleganta butiker och förstklassiga hotell gör den till en idealisk destination för den som söker lyx och avkoppling.

Längspåren i övre Engadin är det största nätverket i Schweiz. Omgivningarna kan du räkna det till de vackraste. Oavsett om det är över frusna sjöar, genom snötäckta skogar eller i drömska sidodalar.

För den som älskar skidåkning är Engadindalen himmelriket på jorden. Dalen erbjuder ett omfattande nätverk av pistade backar och otaliga möjligheter för off-pist-åkning. Skidorterna i Engadindalen är kända för sina välpreparerade pister och fantastiska snöförhållanden. Dessutom erbjuds en mängd olika terräng som passar alla nivåer av utförsåkare, från nybörjare till avancerade.

Corviglia, som är en del av St. Moritz, är ett av de mest populära skidområdena i dalen. Här hittar du breda pister och många effektiva skidliftar som tar dig upp på bergstopparna. Corviglia erbjuder skidåkning för alla, och den som letar efter något mer utmanande kan bege sig till Corvatsch, där de brantare backarna och möjligheterna för off-pist-åkning lockar de mer erfarna skidåkarna.

Oavsett om du är nybörjare eller en erfaren skidåkare kan du dra nytta av skidskolor och instruktörer som finns tillgängliga i dalen. De hjälper dig att förbättra din teknik och känna dig mer bekväm på backarna.

En annan fantastisk upplevelse som Engadindalen erbjuder är skidåkning på glaciärer. Diavolezza, beläget i närheten av byn Pontresina, är en glaciär som erbjuder utmärkt skidåkning nästan hela året runt. Det är en unik möjlighet att uppleva det fantastiska landskapet och känslan att åka på en glaciär.

Men skidåkning är inte den enda vinteraktiviteten som Engadindalen har att erbjuda. Här finns också möjligheter till längdskidåkning på vackra spår som slingrar sig genom snötäckta skogar och över öppna landskap. Många av byarna har välunderhållna längdskidspår och det finns möjligheter för både klassisk längdskidåkning och skate/fristil som variation till den alpina skidåkningen.

Engadin blir alltmer ett hem för friåkare från hela världen. Kommande freestyle-VM hålls här 2025.

Corvatsch, som ligger nära Silvaplana, erbjuder en rad utmanande terräng som är perfekt för off-pist-entusiaster. Högalpina bergstoppar och breda öppna sluttningar ger skidåkare chansen att utforska snötäckta områden som är långt ifrån de preparerade backarna. Den omväxlande terrängen och varierande snöförhållanden skapar en spännande och oförutsägbar upplevelse för de skidåkare som är redo att ge sig ut i det vilda.

Friåkning i Corvatch. En av många anledningar som lockar att åka till Engadin.

Engadindalen har också ett rikt kulinariskt utbud med restauranger som serverar delikat alpin mat och lokala specialiteter. Oavsett om du gillar schweizisk ostfondue, rösti eller internationella gourmeträtter kommer du att hitta något som tillfredsställer just din smak.

Även i år kommer du att kunna boka Sleep + Ski. Över 100 hotell erbjuder liftkort för 47 CHF per person och dag. Liftkorten ger dig tillgång till 88 pister, 3 snöparker, 58 liftar samt kvällsturer på Muottas Muragl. Gratis åkning med kollektivtrafiken i Övre Engadin ingår också i detta erbjudande som du hittar på snow-deal.ch/en.

Sammanfattningsvis är Engadindalen en av de mest enastående destinationerna i världen för utförsåkning och natursköna upplevelser året runt. Charmiga byar, hisnande bergslandskap och varierade aktiviteter gör det till en plats som du kommer att vilja återvända till om och om igen. Oavsett om du är en passionerad skidåkare, du älskar vacker natur eller bara söker avkoppling, har Engadin-dalen något för alla. Om Engadindalen

Resa
Flyg till Zürich. Ta tåget vidare och avsluta med Glaciärexpressen som erbjuder världens kanske vackraste tågresa.

Bo
Conrad’s Mountain Lodge är den idealiska utgångspunkten för ditt alpina äventyr i Engadin. Modern arkitektur och interiör gjord i en mysig lodge-stil förenar naturliga element med varma färger och modern charm.
Läs mer på: www.cm-lodge.com

Ät
Ciao Chao är den nya platsen för kultur och kulinariska läckerheter i Engadin med konst, streetfood, pizza och bar.
Läs mer på: ciao-chao.ch

Drick
Bösk Hauser’s Roo Bar för att komma i rätt stämning inför kvällen efter en lång dag på berget med en drink eller en kall öl från det stora utbudet.
Läs mer på: www.hotelhauser.ch/roobar


Text: • 2023-11-23
PartnerEngadinSwitzerland Tourism

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen