5fd9399411e48

Prylar

Scarpas svar på världens dyraste pjäxa

Scarpa ligger minst sagt i framkant när det kommer till att utveckla pjäxor.

Text: • 2016-04-19 Uppdaterad 2016-04-19

Tidigare i vintras skrev om vi om La Sportiva Stratos – världens dyraste pjäxa. Nu kontrar pjäxföretaget Scarpa med en alldeles egen värstingversion som visar att företaget ligger i framkant när det kommer till att utveckla otroligt lätta men samtidigt hållbara pjäxor.

Scarpas Alien 3.0 är en uppdatering på den redan existerande versionen. Det är inte den lättaste på marknaden då både Dynafit och Pierre Gignoux kan skryta med en lättare pjäx, men designen och utförandet för snarare tankarna till en vanlig vinterkänga än en skidpjäxa. 

Pjäxan ingår i Scarpas stall av tävlingspjäxor som riktar sig mot seriösa alpinister. Med sina 580 gram per pjäxa och ett skal i kolfiber är den gjord för alla vill skala av så mycket vikt som möjligt utan att för den skull tappa i stabilitet och hållbarhet. 

 

Scarpas svar på världens dyraste pjäxa

Gåläges-funktionen tillåter 71 grader i rörelseförmåga fram och bak, och förutom ett snabbinställt spännsystem kommer foten vara inbäddad i Pebax-material för största möjliga bekvämlighet. 

Likt La Sportiva Stratos ligger Alien 3.0 i det dyrare segmentet av pjäxor. Skulle du vara sugen får du hosta upp 18 000 och uppåt. 

16 lättviktiga prylar för toppturaren


Kang – den svenska miljöstaven som ska revolutionera marknaden


Foils nya skidor kostar 430 000 kronor


Text: • 2016-04-19
PrylarPjäxorScarpaVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen