Efter ett års frånvar0 är The North Face tillbaka med en konceptbutik i Stockholm city.

Prylar

North Face återöppnar i Stockholm City

Efter något års frånvaro är The North Face tillbaka med en konceptbutik i Stockholm city. Förutom att du som kund ska kunna frossa i precis allt jättevarumärket har att erbjuda erbjuder butiken också gratis PT-träning en dag i veckan. I december, när torra flingor återigen förhoppningsvis faller mot marken igen, lovar man dessutom att halva butiken är fylld med skidrelaterad utrustning.

Text: Mattias Björklund • 2016-10-20 Uppdaterad 2021-12-07

Är man ett av världens största sportvarumärken så brukar det inte vara problem att fylla en butik med produkter. Det jag slås av först när jag tar ett varv i The North Face pinfärska, ljusa och luftiga butik på Kungsgatan i Stockholm, är att lokalen är fullsatt. Här är verkligen pepprat med jackor, tröjor, byxor och accessoarer. För dam och herr givetvis men även rejäla plagg för juniorer. Alla tänkbara stilar och färger och från North Faces olika prislägen. Samtidigt känns det inte trångt någonstans i butiken. Det finns istället ett färre antal av varje plagg.

North Face återöppnar i Stockholm City
Isolationsplagg har The North Face mycket av. Det finns mycket underställ, fleecear och dunjackor i olika tjocklekar i butiken. Foto: Mattias Björklund.

Ljus inredning i trä, enkla display- och hänglösningar och halogenbelysning med extra tryck gör att plagg, skor och hårdvara framträder bra. Som en rolig och smart detalj är att North Face duffelbagar modell extrastora kan användas att sitta på när det är dags att prova skor vid skoväggen.

North Face återöppnar i Stockholm City
En bit in idecember är det här platsen för The North Face alla skidryggor. Butiken säljer även extra ABS-insatser. Foto: Mattias Björklund.

Vädermässigt är det just nu inledningen av årstiden Stockholmsvinter, alltså några plusgrader och en blekgrå himmel. Det gör att avdelningen lifestyle med sina urbana plagg av parkas och jackor i svart och vitt får en stor del av ytan. Butiksägaren Marc Nylander framhåller att skidkläderna eller snowsports som det heter i North Face värld kommer att breda ut sig rejält ganska snart.

– Butikens skidsäsong börjar 9 december. Då kommer all konfektion för snowsports, alla våra ABS-ryggsäckar, alla tänkbara handskar, mössor och vantar och allt annat. När vi fått in allt kommer halva butiken att vara fylld av produkter från snowsportssegmentet, säger Marc.

North Face återöppnar i Stockholm City
En trappa upp i ligger ett samlingsrum för butikens träningsgrupp med låsbara skåp. Foto: Mattias Björklund.

Det är många skidåkare som är inne i sin försäsongsträning just nu. Med olika intensitet beroende på nivå givetvis. De som vill använda North Face butik som sitt gym att utgå ifrån kan faktiskt göra det. En av nyheterna när butiken återuppstår i city är att North Face lanserat träningscommunityn #neverstopstockholm. En trappa upp i butiken finns ett samlingsrum med gymskåp. Varje onsdag kommer en PT sedan dra iväg med träningssugna atleter härifrån, vinter som sommar, i regn, sol och snö, för ett intensivt träningspass runt lunchtid. Från nu och över vintern är träningen fokuserad på att bygga upp skidåkarmuskler och leder. Bål, rygg och ben kommer att bli duktigt genomarbetade, lovar Åka Skidor som deltog i det första träningspasset. Under 30 svettiga minuter i vackra men lite regnvåta Humlegården körde PT Tommy Ludvigsson järnet med oss.

 

North Face återöppnar i Stockholm City
Tack vare sitt cityläge finns mycket varor från The North Face lifestylesegment. Foto: Mattias Björklund.
North Face återöppnar i Stockholm City
Rejäla duffelbagar kan användas till mycket, som bänk för provning av kängor och skor. Foto: Mattias Björklund.

– Konceptet har lanserats i butikerna i London och München och det brukar komma mellan 30 och 50 pers på varje pass, säger Marc.

Tanken är att träningspassens deltagare även kommer att kunna låna ny utrustning att testa och utvärdera. Och när våren kommer på allvar förändras passens utformning.

– Ja då kommer vi att utgå från att man tränar för att vandra, så då blir det pass utformade av en PT som är expert inom det, säger Marc som även berättar att specialpass med klättring är något North Face och butiken siktar på att erbjuda.

 


Text: Mattias Björklund • 2016-10-20
PrylarNorth Faceskidkläder

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen