Åka Skidor tipsar om nya produkter inför säsongspremiären.

Nyheter

Åka skidor guidar till säsongens produktnyheter

Vi är många som laddar för att gå på snö i helgen när flera av Sveriges skidanläggningar öppnar för säsongen. Men hur ser det ut på utrustningssidan hos er sedan förra säsongen?

Text: Mattias Björklund • 2016-11-16 Uppdaterad 2020-12-16
Åka skidor guidar till säsongens produktnyheter
K2 Entity – säker barnhjälm som även går att använda som cykelhjälm.

K2 Entity – mångsidig barnhjälm 

Entity är en lika säker som mångsidig hjälm för snabba juniorer. Med systemet K2dialed™ Fit System, ett ergonomiskt system med trepunktsjustering, gör att passformen kan justeras så att hjälmen sitter optimalt på alla huvuden.

Hjälmen har ett ABS-skal utanpå ett formsprutat innerhölje i EPS-skum som effektivt skyddar från stötar och slag. Hjälmen har dessutom kanaler för luftflöde som avlägsnar fukt och överskottsvärme. Fodret i mesh är uttagbart och tvättbart.
Entity levereras även med en uppsättning tunnare fleecepadding så att hjälmen kan användas även under sommaren utan att bli för varm. Entity fungerar nämligen året om, för förutom skidåkning är hjälmen även godkänd som cykelhjälm.

K2 Entity finns i rosa och blått och i två storlekar.

www.k2skis.com

Åka skidor guidar till säsongens produktnyheter
Gopro Hero5 Session – superkompakt kamera med röststyrning.

Gopro Hero5 Session – mindre uppföljare som inte ger avkall på tekniken

Gopro har gjort sig kända för kompakta och tekniktäta actionkameror som fixar de flesta adrenalinsporter. Till i år har Gopro utvecklat en extra kompakt specialversion kallad HERO5 Session. Kameran kombinerar en ultrakompakt storlek med 4K-video @30 fps, 10 Mp foto och videostabilisering. Allt smidigt styrt genom antingen en enkelknappsdesign eller via röstkontroll.

Roligaste nyheten med nya Hero5 Session är antagligen att den nya kameran ger ännu snyggare filmer med bättre detaljer, färgomgång och kontraster, än den tidgare modellen. Årets uppföljare har nämligen en bättre upplösning än sin föregångare. Den tidigare Session-kameran hade en filmupplösning på 1440p (2560×1440) som i HERO5 Session har blivit ännu högre, nämligen 3840×2160 UltraHD 4K. Även stillbilderna är mer högupplösta nu, från 8 megapixel till 10 megapixel.

Som vanligt när det gäller Gopro finns det en mängd olika tillbehör till kameran som gör den lätt att fästa på allt från hjälmen till skidorna. Gopro Hero5 Session är dessutom vattentät utan ett undervattenshus.

www.gopro.com

Åka skidor guidar till säsongens produktnyheter
La Sublime – extra varm tumvante från Kombi.

Kombi La Sublime – varma damhandskar

Att vara varm om händer och fötter är för många A och O för att ge sig ut i skidbacken. Nu har Kombi hörsammat alla extra kylslagna tjejer och levererar nya tumhandsken La Sublime. Handskarna är dunfyllda och håller skidåkaren extra varm hela dagen. Ett vattentätt yttertyg förbättrar värmehållningen ytterligare.

La Sublime har dessutom integrerade remmar vid handlederna som gör att handskarna effektivt håller snö och kyla på utsidan.

Handskarna finns i färgerna brons, svart och silver och i strolekarna XS, S, M och L.

www.kombicanada.com

Åka skidor guidar till säsongens produktnyheter
Spektrum – svenska goggles, här i form av modellen G004.

Spektrum G004 – goggles med polariserande lins

Nya svenska googlesmärket Spektrum levererar i modellen G004 en toppgoggle med polariserande lins. Polarisationstekniken hjälper till att ta bort irriterande blänk i backen. Bågen är utrustad med tre olika sorters skum som har tre olika sorters egenskaper och bandet har ett anti-slip-material på insidan som gör att bågen fäster bättre mot hjälmen. Dessutom har G004´s dubbellinser anti-fog-behandlats och är utrustade med sex ventilationshål. G004 är designad för att passa med de flesta hjälmar. En extra lins samt förvaringspåse medföljer.

G004 passar enligt Spektrum själva i de flesta väder; snöfall/dimma, mulet, halvklart och sol.

Själva googlen finns i färgerna Black, Cool Grey, Green, Zephyr och Cosmic Pink och med sju olika linser, från helt klara via fyra olika polariserade och två ytterligare färger utan polariserande effekt.

www.spektrumeye.com

Åka skidor guidar till säsongens produktnyheter
Knyken – varm och förlängd juniorjacka från Bergans.

Bergans Knyken – vattentät barnjacka med förlängd rygg

I Norska Bergans barnkollektion ingår 2-lagersjackan Knyken. Tack vare egna materialet Element Active och att jackan är utrustad med ett membran är jackan både vatten- och vindtät. Knyken har framfickor, bröstficka och ärmficka för till exempel liftkort.

Knykens ärmar är utrustade med velcrostängning och jackan har dessutom en förlängd rygg vilket blir ett effektivt skydd mot snön. Knykens huva är avtagbar och jackan finns i storlekarna 128, 152 och 164 cl.

www.bergans.com/

Åka skidor guidar till säsongens produktnyheter
Osprey Kresta – teknikspäckad skidryggsäck utvecklad för kvinnliga åkare.

Osprey Kresta 30 – skidryggsäck utvecklad för kvinnliga åkare

Med en 30 liters rygga får du med dig det mesta ut i backarna. Ryggsäcken är dessutom fullpepprad med funktion och smarta lösningar. Osprey Kresta 30 är dessutom designad att sitta allra bästa på kvinnliga åkare.

Kresta 30 är utrustad med det mesta: Separata utrymmen för lavinutrustning, fodrad ficka för goggles samt ett separat fack för blöta/torra kläder. Utnapå finns fäste för isyxa samt skidor eller snowboard. Skidorna kan fästas på två sätt, antingen diagonalt eller en skida på varsin sida. Snowboarden kan fästas diagonalt eller vertikalt. Även hjälmen har ett eget fäste. Alla spännen på Kresta 30 är stora för att vara enkla att använda med handskar på.

Svettig skiddag? Inga problem, Kresta 30 är även förberedd för att kunna utrustas med valfritt vätskesystem och har upptill en fodrad utgång för slang och munstycke. Dessutom når du huvudfacket via en extra ingång från ryggen.

Tack vare Ospreys materialval (förstärkt nylon) är Kresta 30 en riktigt tålig ryggsäck som tål intensiv användning.

Osprey Kresta 30 väger 1 400 gram.

www.ospreyeurope.com

Åka skidor guidar till säsongens produktnyheter
Salomon Chill out – vattentäta skidbyxor med förstärkta partier.

Salomon Chill out – förstärkt skidbyxa med ventilation

Chill Out är en av Salomons skidbyxnyheter för killar 2016/17. Chill out har en avslappnad passform, är isolerad och har ett vattentätt yttertyg i stretch. Byxan har förstärkta partier på utsatta ställen som vid benens insidor, knäna och i baken. Hängslena på Chill out är avtagbara och byxan är utrustad med ventilationsfickor på lårens utsidor, två höftfickor samt en extra ficka på ena låret. Chill out finns i kort och lång modell och i nio olika färgkombos.

www.salomon.com

Åka skidor guidar till säsongens produktnyheter
Icelantic Maiden, friåkningsskida för tjejer som ställer krav på sin utrustning.

Icelantic Maiden – för friåkande tjejer på hela berget

En av amerikanska Icelantics storsäljare förra säsongen var friåkningsskidan Maiden, utvecklad för tjejer som inte vill begränsa sin åkning. Årets modell är samma som förra säsongen men årets Maiden har fått ny design. Maiden är en något smalare version av Icelantics modell Nomad med en lite mjukare flex. Maiden är en äkta allmountainskida och bangar varken för puder, pist eller park, hälsar Icelantic själva.
Rockerprofil – Tiprocker 36cm / Tailrocker 31cm med 2mm spann under foten.
Vikten ligger på 1360 gram och Maiden finns tillgänglig i längderna 155, 162 och 169 centimer.

www.icelanticskis.com

Åka skidor guidar till säsongens produktnyheter
Scott The ski – pistskida som gör carvingjobbet ordentligt.

Scott The ski – pistskida som ska klara det mesta

Det är ett namn som förpliktigar. The Ski. Skidan. Enligt Scott själva har intentionen varit att göra en pistskida som klarar alla förhållanden. Därför har man dragit upp träkärnan hela vägen från botten upp till spetsarna vilket enligt Scott gör att flexet på skidan blir jämnt och mjukt. Skidan är 89 mm under foten men med hjälp av SCOTTS 3D sidecut och tip rocker menar Scott att skidan blir stabil och lätt att kontrollera även i en uppåkt pist.

The Ski väger in på 1860 gram och finns i längderna 175, 180 och 185 centimeter.

www.scott-sports.com


Text: Mattias Björklund • 2016-11-16
NyheterPrylar

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen