Foto: grip-walk.com

Prylar

Gripwalk erövrar pjäxvärlden

Pjäx- och bindningsvärldens giganter har enats om Gripwalk som en gemensam standard för gummisulor.

Text: Gabriella Edebo • 2018-12-05 Uppdaterad 2018-12-05

De senaste åren har det varit en djungel att röra sig genom med machete för att förstå vilken norm för pjäxsulor som är kompatibel med vilka bindningar. Två olika system har existerat på marknaden som båda varit fast övertygade om att just deras ska bli den nya ISO-standarden, vilket komplicerat situationen för både återförsäljare och konsumenter. 

En oroväckande utveckling som liknar kaoset i cykelvärlden där alla tillverkare vill göra på sitt eget sätt och vägrar enas om standarder. Kör man med fel pjäxa i fel bindning
kan det nämligen ha direkt förödande konsekvenser för utlösningsmekanismens funktion.

Men nu har Amer (som bland annat äger Salomon och Atomic) och Rossignol till slut tagit beslutet att överge den så kallade WTR-sulan (Walk To Ride) och sluta upp bakom Markers Gripwalk istället. Till den här säsongen blir det därmed den nya standarden pjäxor med en greppig sula som fortfarande kan lösa ut som det ska tack vare släta plastpaneler. Skidvärldens församlade korsband kan andas ut igen.

Sulor på renodlade toppturspjäxor med enbart gummi under foten finns givetvis fortfarande kvar, men är officiellt endast kompatibla med techbindningar.

Läs mer på grip-walk.com


Text: Gabriella Edebo • 2018-12-05
PrylarPjäxor

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen