Pjäxor för pisten

Pjäxor

10 pjäxor för liftburen åkning – 20/21

Pjäxor med kompromisslös passform och exakt kraftöverföring, som utvecklats med ett enda syfte: att vara riktigt bra utför.

Text: Peter Nilsson • 2021-03-12 Uppdaterad 2021-12-14

Ibland vill man ha ett par pjäxor med kompromisslös passform och exakt kraftöverföring, som inte behöver ta hänsyn till gålägen, lättviktsmaterial eller funktionalitet uppför. Pjäxor som utvecklats med enbart ett enda syfte; att vara riktigt bra utför. En sömlös länk mellan dig, din skida och underlaget, oavsett om du lägger första spåren i en hård pist eller vill landa stora klippor i precis lika hård kartongsnö.

Här är 10 grymma par pjäxor för liftburen skidåkning.

Head Raptor 140S RS

Heads vita pistpjäxor har blivit en modern klassiker och när den populära Raptor kommer i en förfinad version är det samma, gamla hederliga grundrecept som står på menyn. Det betyder alltså en tight läst och ett styvt PU-skal ihop med en tunn men stabil innersko som tillsammans ger en nära och direkt skidkänsla.
Åkstil Pist/all mountain
Flex 140
Läst 96 mm

5 999 kronor

Lange RS 130

Ingen prylguide utan en klassisk, blå Lange. Och vad är mer klassiskt än en RS 130? Inte mycket. Den tajta och precisa passformen (Langefot någon?) matchas med ett skal som är skapat av två olika hårda plasttyper, Dual Core, för att få fram så optimala åkegenskaper som möjligt. Det här är en pjäxa som bjuder på precision och direkt kraftöverföring i en skön förening.

Åkstil Pist/allmountain
Flex 130
Läst 97 mm (LV), 100 mm (Wide)

5 200 kronor

Nordica Promachine 115 W

En prestandasko med en pistpjäxas känsla och komforten hos en all mountain-dito i ett och samma paket. En tajt läst på 98 millimeter fördelar ut rejält med kraft även till bångstyriga pistskidor på hårt underlag. En Gripwalk-sula undertill gör livet till och från liften lite lättare. Finns även i en herrversion upp till flex 130, fattas bara.

Åkstil Pist/all mountain
Flex 115
Läst 98 mm

5 999 kronor

Rossignol Hero World Cup 140

En tajt pistpjäxa som fullkomligen skriker prestanda och skidkontroll bara genom att stå still på platten. Skalet med Dual Core-teknik ger en pjäxa med ett dynamiskt flex och en livfull karaktär. En sko som passar perfekt tidiga morgnar i nypistade nedfarter i höga farter.

Åkstil Pist
Flex 140
Läst 97 mm

6 000 kronor

K2 Anthem Pro

Vass hela berget-pjäxa för avancerade damåkare som inte gillar rosa eller fluffiga innerskor, utan bara är ute efter ren och skär prestanda, tajt passform och en direkt skidkänsla ända ner till storlek 22,5. Tack för det K2! En del av överskottet från försäljniingen går till K2:s samarbete med Rosa Bandet, också det värt en gigantisk applåd.

Åkstil All mountain/friåkning
Flex 120
Läst 98 mm

5 499 kronor

Nordica Dobermann GP 130

Det är mycket snack om gåläge, låg vikt, mystiska plastsorter och annat tjafs. Ibland vill man bara ha 100% pistprestanda och ren kraft i ett skal av PU och känna sig som ett med skidan. Tur då att klassikern Dobermann finns, en avskalad butiksracer med perfekt anatomi och kork i innerskon för kompromisslös passform.

Åkstil Pist
Flex 130
Läst 98 mm
Vikt 2 315 gram

5 500 kronor

Tecnica MACH1 LV PRO W

Toppmodellen för all mountain i Blizzard-Tecnicas Women 2 Women-kollektion där märkets teamåkare och ett community av åkare fått ge input på märkenas produkter. Resulatet här är en damversion av storsäljaren Mach1 med styvt 115-flex, tajt passform och en direkt skidkänsla ihop med bra komfort och stora möjligheter till att forma skalet efter åkarens fot.

Åkstil Pist/all mountain
Flex 115
Läst 98 mm

4 999 kronor

Atomic Redster STI 130

Du behöver inte heta Mikaela Shiffrin eller Marcel Hirscher för att få kliva i ett par knallröda Atomic-pjuck. Du kan dock få känna dig som dem för en stund tack vare den tajta racelästen och den snuskigt direkta kraftöverföringen och skidkänslan. En pjäxa som fullkomligen skriker prestanda från den översta hyllan.

Åkstil Pist
Flex 130
Läst 93 mm

5 500 kronor

Fischer RC4 The Curv 130 PBV

En pjäxa från Fischer med en plastblandning som ger ett konsekvent flex oavsett temperatur. Är försedd med Somatec-tekniken där fotens position är lite lätt utåtvinklad för att ge en mer naturlig position på skidan. Skalets nedre del går att anpassa med Vacuum-teknik.

Åkstil Pist/allmountain
Flex 130
Läst 97 mm

7 000 kronor

Salomon S/Race 130

S/Raceär en serie pjäxor från Salomon som främst riktar in sig på dig som gillar att skära ut perfekta svängar i pisten. Grunden i pjäxan är ett tunnare skal med en förstärkande ram som både ger en ökad känsla för underlaget, men också drar ner vikten rejält. Innerskon är utan sömmar för att sitta så bekvämt och tajt som möjligt. Salomons Custom Shell-teknik ger möjlighet att enkelt anpassa skalet i bredd.

Åkstil Pist/allmountain
Flex 130
Läst 98-104 millimeter

7 000 kronor


Text: Peter Nilsson • 2021-03-12
PrylarPjäxor

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen