Prylar 21/22

Nästa års skidor: Nyheter från Elan

Till nästa år utökar Elan sin friåkningsserie med en ny linje skidor med mer kraft och stabilitet - Ripstick Black Edition.

Text: Peter Nilsson • 2021-03-31 Uppdaterad 2021-12-07

Till nästa år fortsätter Elan att utveckla sin friåkningsserie Ripstick. Serien består av friåkningsskidor som hämtar kvaliteter från Elans kunnande från att tillverka kvalitetsskidor i många år. Genom åren har de utrustat legendarer som Ingemar Stenmark och Glen Plake. Freeride World Tour åkaren Mael Ollivier visar med stora åk på Bec des Rosses i Verbier att Elan håller traditionen levande.

Elans friåkningsserie Ripstick har utvecklats under flera år. Grundtanken är att fungera bra på hela berget oavsett snöförhållande. De beskriver en grundtanke med serien Ripstick: ”floats like a butterfly and springs like a ski”.

Elan Ripstick Black Edition

Till nästa år utökas Elans friåkningsserie Ripstick med en ny linje – Ripstick Black Edition.

Grunden är de tidigare modellerna Ripstick, men skidorna har tillfogats extra lager av kolfiber för att ge dem ännu mer kraft och stabilitet.

Ripstick Black Edition kommer i två längder till nästa år.  

Ripstick 106 Black Edition

Utformad tillsammans med friåkningslegenden Glen Plake. Byggd för att bevisa att breda skidor inte bara är tillverkade för mjuk snö då den klarar även hårdare snöförhållanden. Samtidigt är den konstruerad för att vara lätt och lekfull utan att tappa kraftöverföring.

En skida som borde passa många skidåkare i de svenska fjällen.

Ripstick 96 Black Edition

En skida byggd för att leverera i alla förhållanden men kraftfull och stabil känsla. Passar dig om söker en friåkningsskida för alla skiddagar.

Elan Freeride RipstickText: Peter Nilsson • 2021-03-31
Prylar21/22ElanFreeride Days 2021PrylnyheterSkidor

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen