När du har möte på savannen vid lunch men måste vara på after skin klockan 17. Foto: Mattias Fredriksson/Stellar Equipment

Skidkläder

Khaki är det nya svarta på skidkläder

Åka Skidor trendspanar bland årets skidkläder och noterar en het trend – färgen khaki.

Text: Tobias Ivarsson • 2021-11-03 Uppdaterad 2021-12-07

Gillar du savannen? Drömmer du om en expedition till valfri öken? Minns du den där härliga veckan i januari 2017 när staden Aïn Séfra i Algeriet fick dubbelt så mycket snö som de franska Alperna? När Sahara fick snö för första gången på 40 år så att sanddynerna låg under en meter snö? Framför allt, är du ett fan av khaki? 

Då har vi bra nyheter för dig. Säsongens färg bland skidställ går åt just khaki och de jordnära nyanserna. Men det är inte bara bland skalkläderna vi ser dem beiga nyanserna. Även bland hjälmar, ryggsäckar och handskar dyker färgen upp.

— Khakifärg är ständigt närvarande i modebilden, framför allt när det gäller byxor och jackor. Färgen utvecklades av brittiska förband i Indien på 1840-talet när vitt ansågs för ömtåligt och synligt för fienden, berättar Daniel Lindström, modechef på Åka Skidors förlagsbror Café.

Stellar Equipment, Klättermusen, Norrøna och the Mountain Studio – vilket är din favorit?

Hur ska du bära upp din khaki? Får vi föreslå att spä på dina expeditionsdrömmar med en vit hjälm och spegelglas på gogglarna. Matcha med bruna handskar och militärgröna detaljer. Eller kombinera khaki till minimalistiskt vitt och svart. 

— Jag tycker khaki är snyggt tillsammans med mörkare nyanser av brunt, marinblått och indigo, hälsar mode-proffset Lindström.

Känner du att safari-looken inte är för dig men ändå vill testa? Börja försiktigt med några enkla detaljer i form av hjälm, pjäxor och handskar i beige till en outfit i mörkare grön eller blå nyans.

Åka Skidor är inte de enda som höjt ett fuktat finger och känt av khakis vindar som blåser över bergen i vinter. Vogue hävdar att khaki is the new black.


Text: Tobias Ivarsson • 2021-11-03
PrylarPrylnyheterskidkläder

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen