Har du modeswag nog för att bära upp Aunes underställ?

Skidkläder

Aune – understället för modemedvetna skidåkare

Funktion möter fashion – där i gränslandet mellan de två ytterligheterna har nya klädmärket Aune uppstått.

Text: Anton Furuland • 2021-11-11 Uppdaterad 2021-12-07

Vill du känna dig elegant nog för catwalken när du köttar puder och vice versa? Det är känslan som nya varumärket Aune hoppas skapa med underställströjan The performance Knit. Filmaren och fotografen Marcus Rönne är hjärnan bakom verket och för honom har ett snyggt men funktionellt underställ längre varit ett saknat plagg i garderoben.

– Det slog mig att jag som skidåkare med stor passion för mode ofta behövde packa två garderober när jag ska på resa till bergen. En för att vara estetiskt snygg och en annan för att vara funktionellt varm och torr. Det förbryllade mig att alla underställ var designade med superhjälte-estetik och att det inte fanns ett underställ som man kunde bära till en fashion-outfit. Jag bestämde mig för att ändra på det, säger Marcus Rönne.

Grundaren Marcus Rönne.
Merinoull för berget, baren och kontoret.

Stilren modekänsla check. Men räkna också med att den ribbstickade rollnecken lär sitta mjukt och härligt och levererar bra bergsprestanda med ett material i extra fin merinoull som är 100 procent RWS-certifierat. Några som går i god för detta är Aunes ambassadörer som är med på den här satsningen från start. Skidprofilerna Sofie Gidlund, Tom-Oliver Hedvall och Olle Regnér har alla anslutit sig till ”Aune-familjen”, precis som surfaren Freddie Meadows och fotograferna Sofia Sjöberg och Adam Klingeteg.

Ska man dressa snyggt och elegant, och dessutom få god funktion på köpet, får man ju oftast betala därefter. Så är det med Aune, vars underställ går loss på hela 1 800 kronor. The performance knit är än så länge det enda plagget från Aune, men mer fashionabelt skidmode lär vara på gång från varumärket.


Text: Anton Furuland • 2021-11-11
PrylarOlle RegnérPrylnyheterskidkläderSofie Gidlundtom oliver hedvall

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen