För att skida loss i plaggen från Singular Society krävs medlemskap. Foto: Daniel Rönnbäck

Skidkläder

Singular Society lanserar skidkollektion

Åka Skidor var på plats när medlemsbaserade Singular Society presenterade sin nya skidkollektion.

Text: Tobias Ivarsson • 2021-12-07 Uppdaterad 2021-12-07

Medlemsbaserade Singular Society är ett koncept och affärsmodell som kan göra stor skillnad. Den bygger på idén att erbjuda en medlemskapsbaserad detaljhandelstjänst som ger tillgång till produkter och varor till priset av vad de kostar att göra och ta fram.

– Precis så är det. Priset på produkten är priset det är för att ta fram den och frakta hem. Priset är ett resultat på produktens kvalitet och prestanda, berättar Johan Ullbro på Singular Society.

Medlemsavgiften är 79 kronor i månaden. Singular Society tänker på hållbarhet genom koll på antal medlemmar så att de inte överproducerar för många produkter som de sedan måste reas ut.

– Vi behöver inte ta hänsyn till vinstmarginal och kan därför hålla ner priserna. Vår utmaning är att ta fram produkter som är tillräckligt bra för medlemmarna, fyller Erik Zetterberg i, Creative på Singular Society.

Designern och materialspecialisten Johan Ullbro var på plats och presenterade kollektionenFoto: Tobias Ivarsson

Det går inte att underskatta hur viktigt kläder och utrustning är för komforten och den allmänna upplevelsen av skidåkning. De har tagit fram en trelagers skidkollektion samt hårdvara i form av skidor, stavar och goggles.

Singular Society har utvecklat produkter inom tre kategorier: kläder, accessoarer och utrustning. Med förstklassiga tyger som mjuk RWS-merinoull, italiensk mikrofleece, det japanska vind- och vattentäta membranet Dermizax NX™, hållbart framställt getskinnsläder och återvinningsbart polyuretan har kollektionen designats med komfort, prestanda och hållbarhet i åtanke. Skidkollektionen Singular Society är för alla åkare oavsett nivå, från nybörjare till proffs.

Designen är arketypiskt tidlösa produkter som inte följer trender och lever längre. Kläderna har hög kvalitet, är skräddade och fina i passformen. Modellen är den samma för dam & herr. Men måtten är olika i plaggen. Det är funktion och feature rakt igenom skalplaggen.

– Jag har åkt runt i mycket kläder. Och även tyvärr kört i en del dåliga skidställ. Dessa kläder är som att hoppa in i en lyxbil. Det är smarta funktioner som du inte trodde att du behövde. Men när du väl upptäckt allt så klarar du dig inte utan. Som det enkla i att kunna fälla upp nederdelen av byxorna över hälen och att de stannar där. Jag kliver alltid sönder mina skidbyxor när jag byter till skor, berättar Jens Byggmark som testat kläderna.

De nya brillorna kommer finnas i både vuxen och barnstorlekar. Foto: Tobias Ivarsson.

Fabriken i Portugal där kläderna sys är miljöcertifierad och drivs från grön el med förnybar energi. Och för att spara på miljön ännu mer hjälper de till att ta hand om dina plagg öka deras livslängd. Singular Society hjälper dig med detta så mycket de kan med både skötselrådgivning och reparationsservice. Om plaggen går sönder hjälper vi de att reparera det. Om en komponent i ditt plagg går sönder innan plagget är utslitet repareras det åt dig utan kostnad.

– Det är sådan imponerande kvalitet och man tror inte att det ska vara så pass bra till den prislappen. Priset speglar inte riktigt kvaliteten, menar Sofi Fahrman som också testat kollektionen. Ett annat bra kvitto är när någon försöker ta produkterna av en. Min kille var och fingrade på stavarna lite väl mycket och ville ta dem från mig.

Kollektionens tunna dunjacka är RDS-certifierad.
Bibbyxan är utrustad med membranet Dermizax.

Prisvärt är det. Skidstället ligger på 3 350 kronor för jackan och 3 250 kronor för byxorna. Lättvikts dunjackan med 95% gåsdun och 800+ fillpower kostar 690 kronor. Handskarna i getskinn med vattentätt lager under plus Primaloft-foder och merinoull närmast handen betalar du endast 475 kronor för. All mountain-skidan som görs i Åre Skidfabrik kostar 4 750 kronor. 7 500 kronor med en Salomon Shift monterad på. Skidglasögon med tre linser från Carl Zeiss kostar 550 kronor. För att nämna några produkter.

Mer info

singular-society.com


Text: Tobias Ivarsson • 2021-12-07
PrylarPrylnyheterSingular societyskidkläder

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen