Foto: SkiStar

Skidorter

Nya smarta kameror filmar ditt åk i skidbacken

Nu behöver du inte längre en hjälmkamera för att filma ditt åk i skidbacken. Med nya MySkiStar Video Feature kan alla SkiStar-medlemmar filma sina åk i Sälen, Vemdalen och Åre – och sedan dela på sociala medier.

Text: • 2016-02-11 Uppdaterad 2016-02-11

Den nya teknologin med smarta kameror används främst inom idrott för att filma träning, tävling och matcher, men nu har SkiStar installerat kamerorna på utmärkta parklinjer i Åre, Vemdalen och Sälen.
– Det känns kul att lansera en tjänst som via film ger våra gäster möjligheten att både spara och sprida sina semesterminnen, säger Linda Morell, PR-chef på SkiStar. 

Redan nu har SkiStar märkt av ett stort intresse bland sina gäster, och under en kort testperiod har mer än 3200 filmer producerats.
– Att få sitt åk filmat och sedan kunna sprida skidglädjen till sina vänner i sociala medier tror vi många kommer att uppskatta, säger Linda Morell. 

Teknologin fungerar på så sätt att parklinjerna följs av en smart kamera, och vid starten sitter en SkiPassläsare som registrera liftkortet och göra kameran redo att filma åket. När grönt ljus visas följer kameran åket och filmen läggs sedan upp på den SkiStar-profil som är knuten till SkiPasset. 

Här finns MySkiStar Video Feature:
– SkiStar Snow Park – Sälen: I Lindvallen vid Gustavbacken och i Östra Tandådalen.
– SkiStar Snow Park – Vemdalen: i Björnrike vid Björnvallen
– Åre Ambilight Snow Park: I Rödkullen

Så gör du:
1. Gå med i gratistjänsten MySkiStar, skapa en profil och registrera ditt SkiPass.
2. Håll ditt SkiPass mot läsaren vid startportalen
3. Vänta på grönt ljus – åk!
4. Inom kort kommer du kunna se ditt åk under din profil på MySkiStar.
5. Dela ditt åka med dina vänner. 

Drömhotell planeras i Riksgränsen – erbjuder heli-skiing


VIDEO: Surf’s up – Oscar Wester ”provkör” bil


Här är skidorterna med mest snö just nu


Text: • 2016-02-11
SkidorterÅreSälenSkistarVemdalenVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top