Foto: Emrik Jansson
Nyheter

Skidtesthelgerna är tillbaka! Här är alla datum.

De traditionella skidtesthelgerna är tillbaka i Vemdalen, Sälen och Åre i november och december 2021.

Artiklar

Skistar förtydligar sin hållning inför vintern: Vi planerar att öppna

De senaste dagarna har det förekommit flera olika uppgifter om hur de stora svenska skidanläggningarna kommer agera inför starten av vintersäsongen nu när restriktionerna har höjts i hela landet. Skistar lyfter fram sin hållning i frågan och beskriver sina åtgärder i ett pressmeddelande.

Nyheter

Skidsnack – första svenska skidorten har öppnat

Tidernas bästa bindningskampanj, Skistar inför p-avgift på alla sina orter, fjällen redan fullbokat inför jul och nu kommer snökaoset till norr.

Nyheter

Senaste nytt om Kabinbanan i Åre: finns kvar i vinter

Den klassiska Kabinbanan i Åre ska rivas, men det blir inte nu i sommar som först var tanken, utan till vintern kommer den att gå som vanligt, om än med hänsyn till restriktioner kring pågående pandemi.

Skidorter

Sälen & Skistar – Skidåkning på svenska

Skistar Sälen är Sveriges största skiddestination sett till både antal åkdagar och sålda liftkort. Åka Skidor åkte till västra Dalarna för att förstå varför.

Artiklar

Nytt besked: Skistar stänger alla anläggningar

Skistar stänger alla sina skidanläggningar nu även i Sverige från och med den 6 april och säsongen ut.

Artiklar

Skidsnack v50 – Nytt rekordhögt pris på liftkort i Vail

Musikhjälpen, ljusexplosion på berget, Skidfabriken expanderar, och åker Skistars nya VD skidor? Veckans nyheter hittar du här.

Nyheter

Klart: Sälen får internationell flygplats

Efter tre års EU-byråkrati kan ett av de största investeringsprojekten i den svensknorska fjällvärlden till slut inledas. Nu satsas 1 miljard på en internationell flygplats i gränstrakterna mellan Sverige och Norge.

Alperna

SkiStar ny ägare av skidort i Alperna

SkiStar har tecknat avtal om att genom en nyemission bli majoritetsägare i den österrikiska skidanläggningen St Johanner Bergbahnen GmbH

Skidorter

Nya smarta kameror filmar ditt åk i skidbacken

Nu behöver du inte längre en hjälmkamera för att filma ditt åk i skidbacken. Med nya MySkiStar Video Feature kan alla SkiStar-medlemmar filma sina åk i Sälen, Vemdalen och Åre – och sedan dela på sociala medier.

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top