Foto: Salomon Freeski TV

Alperna

Här är skidorterna med mest snö just nu

Efter en torrperiod står snö åter på schemat igen Alperna. Stora delar av alperna väntar stora snöfall, men vill du vara helt säker på att få snö ska du bege till Schweiz.

Text: • 2016-02-08 Uppdaterad 2016-02-08

Förra veckan rapporterade vi att snön återigen är på väg in över Alperna – och i stora mängder dessutom. Framför allt är det Frankrike och Schweiz som kommer ta emot stora mängder snö – och det är även dit ni ska bege er om ni vill vara 100 procent säkra på stabilt snödjup. 

Här är skidorterna med mest snö just nu

Schweiz är för tillfället de land som stoltserar med bäst snödjup generellt sett. Engelberg toppar den inhemska tävlingen med 335 cm på toppen. Med det är skidorten även tvåa i hela alperna, enbart glaciären Kaunertal i Österrike är bättre.
Därefter följer Lötschental med 310 cm, Andermatt med 300 cm och Crans med 260 cm snö. 

Här är skidorterna med mest snö just nu

I Frankrike har många av de större skidorterna fått till en bra grund att stå på inför de stundande snöfallen. Bäst av alla i de franska alperna är dock Orelle, som är en del av Les 3 Vallées, med 270 cm. Två på listan är lilla Flaine – en dryg timme från Chamonix – med 244 cm. 

På tal om Chamonix. För er som har bokat en resa ner till skidmeckat, eller för den delen till Val Thorens, Alp d’Huez eller Val d’Isère/Tignes, så är det bara att gratulera. Förutom ett stabilt snödjup förväntas det snöa stora mängder den kommande veckan. På toppen av Chamonix ligger det drygt 238 cm och i Val d’Isère har de 220 cm. 

Här är skidorterna med mest snö just nu

I Österrike är det som sagt Kaunertaler-glaciären som har mest snö. Hela 366 cm finns det att tillgå på toppen och droppet till andraplats i landet, Sölden, blir därför rejält. Sölden har dock mer snö än de större skidorterna i Frankrike med sina 266 cm. 

Här är skidorterna med mest snö just nu
Här är skidorterna med mest snö just nu

Tittar vi i Skandinavien och framför allt i Sverige och Norge ser vi att norrmännen är lika överlägsna som Therese Johaug i helgens 3-mil. Myrkdalen klockar in hela 290 cm och Roldal, med sina 280 är inte långt efter.

Största snödjupet i Sverige hittar ni för tillfället i Kåbdalis, Ramundberget och Hemavan med sina drygt 90 cm i snödjup. Sveriges största skidort, Åre, kan stoltsera med drygt 83 cm.  

 

 

Snöstorm sveper in över Alperna – 1,5 meter att vänta


Måste ses: Nico Vuignier levererar årets coolaste filmupplevelse


Så bär du dina skidor med stil


Text: • 2016-02-08
AlpernaArtiklarSkidorterFrankrikeNorgeÖsterrikeSchweizSnö

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen